MASKE OBAVEZNE I ZA POKOJNIKE: Iako ne dišu, vlasti ove evrpske zemlje ne vide ništa čudno u tome

Autor:

Svet

14.11.2021

20:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pandemija je na vrhuncu, a osoblje u pogrebnim preduzećima u Slovačkoj mora da poštuje propise, od koji je jedan da pokojnik mora da ima nosi masku. Pogrebnici kažu da je to nepotrebno.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija

- Broj siromašnih, a samim tim i sahrana se udvostručio ili utrostručio - kaže za televiziju Markiza Stanislav Kopko iz pogrebne službe Košice., prenosi magazin1.sk.

Ali nema problema sa sahranama, a oni su već naučili iz prošlog talasa. U prestonici su se pripremili za treći talas i povećali kapacitet rashladnih boksova i povećali pogrebne ekipe.

Od februara je na snazi smernica po kojoj i pokojnik treba da nosi masku.

- Vazduh se može izbaciti iz disajnih puteva gde se virus može naći. Cilj ove mere je zaštita ljudi koji manipulišu telom - objašnjava Daša Račkova, portparolka Zavoda za javno zdravlje.

Međutim, prema mišljenju pogrebnog osoblja, ovaj propis je nepotreban. Njihovi radnici koriste zaštitnu opremu kao što su kaputi ili rukavice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading