DONETA ODLUKA: Lokdaun za SVE NEVAKCINISANE u Austriji od SUTRA!

Autor:

Svet

14.11.2021

12:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Austrija će od ponedeljka uvesti nove granice nevakcinisanim. Mera, koju je najavio kancelar Aleksandar Šalenberg ima za cilj da ublaži pritisak na bolnice i intenzivna odeljenja, prenose austrijski mediji.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Dva najteže pogođena regiona, Gornja Austrija i Salcburg, prvi su najavili da će uvesti zatvaranje u ponedeljak.

Ideju o zatvaranju isključivo za nevakcinisane, vlada je prvi put iznela u septembru kao odgovor na scenario noćne more u kojem bi 30% kreveta na intenzivnoj intenzivnoj nezi bilo zauzeto pacijentima obolelim od kovida.

Ta cifra trenutno iznosi 20% i raste. Zdravstveni zvaničnici su sve više uznemireni da će bolnice postati pretrpane usred onoga što nazivaju "pandemijom nevakcinisanih".

Mediji navode da će oni koji nisu primili vakcinu, niti su preležali bolest, moći da napuštaju domove samo u određenim slučajevima, poput odlaska na posao ili kupovine osnovnih životnih namirnica.

Dom će smeti da napuste i da bi otišli do lekara ili u apoteku i ukoliko brinu o nekoj nemoćnoj osobi.

Biće im dozvoljeno i da se viđaju sa drugim ljudima, ali na otvorenom.

Osim toga, svi građani Austrije biće u obavezi da nose FFP2 maske u zatvorenom prostoru.

Austrija poslednjih dana beleži drastičan porast broja oboljelih, a juče je registrovano više od 13.000 novih slučajeva, što je rekord od početka pandemije.

Predsednik Aleksander Van der Belen upozorio je u subotu da je situacija u nekim bolnicama i intenzivnim odeljenjima "nepodnošljiva" i da bi se mogla dalje pogoršati ako se ne preduzmu jake mere, prenosi Blic.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Nebojša

14.11.2021 12:56

Nacisti bili, nacisti ostali. Klasucan nacizam i kada sam rekao da je EU otvoreni konc logor ljudi nisu verivali i sada se to jasno vidi. Razlika izmedju teorije zavere i istine je od 6 do 24 meseca. Nema teorija zavere, nego planova kojo šokiraju ljude i proglase seteorijom zavere, a kada to postane istina onda je kasno. Ponovo je doalo vreme da se kaze SMRT FAŠIZMU SLOBODA NARODU.

Odgovori 14 5
losmi

14.11.2021 15:48

@Nebojša - Smrt slobodi, fasizam narodu

Irena

14.11.2021 13:15

Tako treba. U suprotnom nam nema spasa.

Odgovori 13 3