IGRA HOKEJ NA LEDU DOK MU RADE O GLAVI: Lukašenko pokazao Evropi koliko je zabrinut zbog pretnji sa zapada

Autor:

Svet

13.11.2021

22:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko igrao je danas hokej na ledu, očigledno nezabrinut pretnjama novim međunarodnim sankcijama zbog migrantske krize na granici sa Evropskom unijom, javlja Rojters.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Lukašenko

Ovaj 67-godišnjak, koji je na vlasti 27 godina, pojavio se u crvenoj opremi i pozirao kamerama na hokejaškom terenu, prema slikama objavljenim na njegvom sajtu, uz informaciju da je predsednikov tim pobedio ekipu iz regiona Minsk rezultatom 5-2.

Na snimcima za koje Rojters ocenjuje da su možda tempirani da prikažu atmosferu ravnodušnosti zbog sukoba beloruskog predsednika sa Zapadom, može da se vidi Lukašenko kako upućuje pak prema golu i pozdravlja se pesnicama sa kolegama iz tima, u jednom trenutku izazivajući ovacije iz publike.

Brisel optužuje Minsk da je organizovao „hibridni napad“ na Evropsku uniju tako što je dovezao hiljade migranata, uglavnom sa Bliskog istoka, i usmerava ih da pokušaju ilegalno da pređu u Poljsku, a EU se sprema da uvede nove sankcije Belorusiji.

Hokejaški snimak ne aludira na ovu krizu, ali je iz kabineta beloruskog predsednika ranije danas saopšteno da je Lukašenko naredio distribuciju i isporuku humanitarne pomoći migrantima na granici, navodi Rojters.

U drugoj izjavi, u intervjuu za ruski mesečnik "Nacionalna odbrana", Lukašenko je, kako prenosi britanska agencija, poručio da mu je potreban mobilni balistički raketni sistem ''Iskander'', koji ima domet do 500 kilometara i može da nosi konvencionalne ili nuklearne bojeve glave i da želi da ga rasporedi na jugu i zapadu zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading