BIZARNI VODITELJ PONOVO UZBURKAO JAVNOST: Džeremi Klarskon nazvao Gretu Tunberg RAZMAŽENIM DERIŠTEM i poručio joj da ide u školu!

Autor:

Svet

13.11.2021

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kontroverzni britanski novinar i voditelj Džeremi Klarkson odlučio je da svojim stavovima ponovo napravi pometnju u javnosti i privuče pažnju na svoju ekscentričnu ličnost.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džeremi Klarkson

Voditelju je, po svemu sudeći, proteklih dana na žulj stala švedska klimatska aktivistkinja Greta Tunberg (18).

Naime, Klarkson je, u autorskom tekstu za Sandej Tajms, Tunbergovu nazvao "iritantnim derištem koje treba da dobije po zadnjici", nakon čega je dobio salvu negativnih reakcija od čitalaca, što ga je "nateralo" da u kolumni za britanski San obrazloži svoje stavove.

- Ne razumem Tunberg fenomen. Ona nema predstavu o tome kako svet funkcioniše, nema manire, niti bilo šta iza svog imena jer je bila zauzeta plovidbom po svetu kako bi mogla da bude mrska i uvredljiva prema odraslima, umesto da ide u školu - naveo je Klarkson.

Kada je on bio dete, poručuje, i ponašao se nekulturno, otac bi ga udario po zadnjici, pa je na taj način brzo naučio da to ne radi.

- Zato stojim iza toga što sam rekao. Ona je mrzovoljno derište koja ne može da zna o čemu priča jer je mlada i deluje da je većinu svog školovanja provela van učionice, protestvujući protiv nečega, umesto učeći u njoj. Za dvadeset ili trideset godina, kada bude morala da pokupi decu posle škole i da stigne do frizera u 5 popodne, a napolju pada kiša, uskočiće u svoj Volvo kao i mi ostali. A kada dođe u svoju hladnu kuću, uključiće centralno grejanje i baciti još jednu grudvu uglja u kamin - piše Klarkson.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Greta Tunberg

Kako primećuje, ista stvar se desila i "besnim rok zvezdama" sedamdesetih godina prošlog veka.

- Svi su vrištali i urlali o ratu u Vijatnamu, Torijevcima i potrebom za veću jednakost. A gde su sada? Voze svoje Rendž rovere oko svojih jezera. Eto gde. Uzmite Nil Janga kao primer. Kada sam imao deset godina napisao je ekološku pesmu nazvanu "After The Gold Rush" (Nakon zlatne groznice) koja je sadržala stih: "Pogledajte majku prirodu kako beži u 1970-im" - podseća voditelj.

Ta pesma je, napominje on, bila toliko popularna da je Jang zaradu od nje iskoristio za kupovinu ogromne kolekcije američkih automobila sa V8 motorima.

- Eventualno ga je savest dovoljno grizla da je jednog od njih, Linkoln Kontinental, preradio da ide na baterije. Ali onda, jednog dana, dok se punio, zapalio se i napravio toliku buktinju da je ona uništila muzičke memorabilije vredne pola miliona funti. Nadajmo se da se isto neće dogoditi i Greti kada odraste - zaključuje Klarkson. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džejms Mej, Ričard Hamond i Džeremi Klarkson

Podsetimo, Džeremi Klarskon je postao poznat kao jedan od tri voditelja BBC-jeve emisije "Top Gear" koju je vodio sve do 2015. godine kada je suspendovan zbog neslaganja sa producentima. Nakon toga je sa preostalom dvojicom voditelja, Ričardom Hamondom i Džejmsom Mejom, napravio novu emisiju sličnog koncepta - "The Grand Tour".

U fokusu javnosti se često pojavljivao zbog svojih kontroverznih opaski, pa je tako svojevremno poredio japanske automobile "sa ljudima koji imaju izrasline na licu", a ljude koji oduzimaju sebi život nazvao je "sebičnjacima".

Klarkson je 2014. imao rasističku opasku tokom jedne emisije, kada je u dečju razbrajalicu umetnuo reč "nigger" (posprdni naziv za crnce). Tada je pretrpeo oštre kritike od uredništva televizije, i producenti su rekli "da mu je to poslednje upozorenje".

S obzirom na njegov problematičan karakter i na njegove mnogobrojne skandale iz prošlosti, jasno je da je jedini razlog Klarksonovog opstanka na televiziji bila velika gledanost. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Draginja

13.11.2021 13:11

U pravu je, klinka samo zeli slavu i novac bez muke, prica kojekakve opste price o zastiti zivotne sredine a nicim nije dala konkretan doprinos, putuje po svetu na fosilna goriva, a prosipa "pameti" koju nema.

Odgovori 13 0
Crni

13.11.2021 22:44

@Draginja - Ima nekog iznad sebe od koga dobija mišljenje. Vidi ili videlo se na kilometar figurativno receno.

Shone

13.11.2021 22:51

pošto nije ìšla u školu teralo bi je ubuduće zvati "NEUKA GRETA"