MOJA BEBA JE UMRLA JER NISAM PRIMILA VAKCINU! Mlada majka koja je na svet donela devojčicu tešku samo 990 grama priznala ZAŠTO NIJE IMUNIZOVANA! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

12.11.2021

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kejti Liming (22) zbog korone se porodila 14 nedelja pre termina, a njena beba se pet dana hrabro borila s opakom bolešću nakon čega je preminula.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Facebook

Potresna Kejtina priča o smrti bebe obišla je svet

Nesrećna Britanka Kejti Liming (22), koja je na svet čak 14 nedelja pre termina donela ćerkicu Ajvi-Rouz Kourt i to zaraženu koronavirusom, sa svetom je podelila svoju potresnu ispovest nakon što je nesrećna beba u mukama preminula u bolnici sa svega 990 grama.      

Kejti sada krivi sebe jer se nije vakcinisala protiv KOVIDA-19 i to zato što je, kako je otkrila, verovala u navodne "horor priče" antivaksera. 

 

 

Agonija mlade Britanke, koja već ima dva sina, počela je nakon što je početkom oktobra dobila simptome slične prehladi, da bi nekoliko dana kasnije rešila da se testira na koronu. Nakon što su joj stigli rezultati PCR testa, saznala je da je zaražena. 

- Verovala sam da ne postoje dovoljno pouzadni podaci o uticaju vakcine na plod kod žena koje su u drugom stanju. Na raznim forumima sam čitala navodna iskustva žena koje su pobacile nakon vakcinacije. Iako sam pomišljala da mora da postoji još neki razlog zašto im se to dešavalo, osetila sam strah i nisam smela da se vakcinišem. Nisam htela da rizikujem. Zaista ne znam da li bi vakcinacija nešto promenila, ali sve češće mi napamet padaju pitanja šta bi bilo da sam to uradila? Da li sam u rukama imala spas za svoju bebu? Šta bi bilo da je sada pored mene? - kroz suze je ispričala nesrećna majka i dodala kako je nakon što je osetila jake bolove u grudima otišla kod lekara, gde joj je rečeno da otkucaji bebinog srca nisu u redu i da mora odmah da joj bude urađen carski rez

- Znala sam šta to znači jer sam i prva dva deteta donela na svet pre termina. Ali trudila sam se da budem pozitivna i da verujem da će moja devojčica biti dobro. I posle porođaja mi je bilo loše, ali dozvolili su mi da je obilazim jer su verovali da neće izdržati noć. Ipak, borila se hrabro pet dana - rekla je ona.       

Kako je istakla, svi joj govore da ne sme tako da se oseća jer da je imala problem i nakon vakcinacije, za to bi krivila cepivo. 

- To je istina, ali smatram da mi je vakcina bila jedino rešenje kojim sam mogla da sprečim da se zarazim - navela je ona i priznala da se oseća potpuno slomljeno i da će teško preboleti tragediju koja je zadesila njenu porodicu.

- Njena braća su jedva čekala da vide svoju sestricu - dodala je ona drhtavim glasom.     

Stručnjaci sa britanskog Kraljevskog koledža akušera istakli su da ne postoje nikakvi dokazi da vakcina protivf KOVIDA-19 na bilo koji način utiče na fertilitet. S druge strane, mnoge studije su pokazale da su trudnice u najrizičinijoj grupi od oboljevanja, pa čak i umiranja od posledica koronavirusa.    

Jedna od glavnih engleskih babica Žeklin Danli-Bent istakla je da vakcina protiv KOVID-19 može samo da zaštiti trudnice i njihove bebe i nikako da im naškodi. 

- Možete se vakcinisati u bilo kom trenutku tokom trudnoće, dok su, s druge strane, rizici od nevakcinacije mnogo veći - potvrdila je ona.           

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading