NESTAO KIM DŽONG UN?! Severnokorejskog lidera nema u javnosti duže od 30 dana, najduže u sedam godina, Zapadnjaci: MRTAV JE?!

Autor: Republika

Svet

12.11.2021

13:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zapadni mediji objavili su kako je severnokorejski vođa Kim Džong Un odsutan iz javnog života duže od 30 dana, što je najviše u poslednjih sedam godina, čime su lako pokrenute mnogobrojne teorije zavera o lideru najzatvorenije zemlje sveta.

Foto: Tanjug/AP

Kim Džong Un poslednji put u javnosti na smotri oružja 11. oktobra

Severnokorejski lider Kim Džong Un nije se pojavio u javnosti duže od 30 dana, što je podstaklo medije širom sveta, pre svega britanske, da pokrenu spekulacije da se sa njim nešto neobično dešava i da mu je možda zdravlje zaista bilo ugroženo toliko da nije u stanju da učestvuje u redovnim obavezama. 

Naime, već mesecima unazad komentariše se da je vođa najzatvorenije zemlje sveta prebrzo izgubio veliki broj kilograma, te da je to možda povezano s nekom bolešću. Njegov aktuelni izostanak iz javnog života, prvi u poslednjih sedam godina koji traje duže od mesec dana, samo je dodatno podgrejao takve tračeve. 

Poslednji put Kim je viđen u javnosti 11. oktobra kada je prisustvovao smotri oružja u Pjongjangu, gde su mu predstavljeni i najnoviji projektili njegove zemlje. Britanski San navodi da postoje indicije da je državnim medijima dao intervju dan kasnije, ali otad ga definitivno nema. 

Inače, tokom 2021. Kim je više puta nestajao iz javnosti po najmanje dve nedelje, a nakon što se posle jednog takvog odlaska pojavio u javnosti u junu, bio je vidno mršaviji. Govorilo se da je izgubio najmanje 18 kilograma, što je na njegovu visinu bilo više nego dovoljno da mu se promeni lični opis. 

 

 

Zbog toga su mnogi počeli da spekulišu da li je do gubitka kilaže došlo namerno ili je u pitanju neko oboljenje. Stvar je otišla toliko daleko da su se pojavile i bizarne teorije kako ga je zamenio dubler, te da to uopšte nije on. 

- Zamenio ga je čovek koji liči na njega - glasi jedan od komentara na američkom portalu Redit, nakon čega su mnogi počeli sa upoređivanjem delova tela nekadašnjeg i sadašnjeg Kima. 

- Identične su mu uši. Toliko da sam ubeđen da je u pitanju isti, samo mršaviji Kim - naveo je jedan čitalac.

Ipak, teoretičari zavera su ostali dosledni, tvrdeći da je razlika između pravog Kima i njegovog navodnog dublera očigledna u predelu nosa, jagodica i brade. Oni su čak istakli kako severnokorejski vođa pokušava da što pre pronađe svog naslednika budući da bi svakog trenutka mogao da umre. 

Severnokorejski zvaničnici nisu komentarisali najnovije spekulacije, međutim, portal nknews.org objavio je kako nedavno objavljeni satelitski snimci južnokorejskih službi pokazuju povećanu aktivnost na Kimovom imanju na Taesong jezeru, gde je on, kako se veruje, krajem 2019. izgradio velelepnu vilu. 

- Veruje se da je odličnog zdravlja ali da se sklonio u svoj mir - navodi se na portalu.              

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading