ČELNICI IZRAELA SE ZABARAKADIRALI U VOJNI BUNKER, SPREMAJU SE ZA NOVU SMRTONOSNIJU PANDEMIJU: Moramo biti spremni na svaki scenario!

Autor: Republika

Svet

11.11.2021

15:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski premijer Naftali Benet je zajedno sa saradnicima simulirao izbijanje nove pandemije virusa, smrtonosnijeg od KOVIDA-19.

Foto: Tanjug/AP

Izraelski premijer Naftali Benet (u sredini, bez maske)  

Izraelski premijer Naftali Benet i njegovi viši pomoćnici sklonili su se u četvrtak u ratni bunker tokom vojne vježbe kojom se simuliralo izbijanje nove, smrtonosne varijante KOVIDA-19.

Premijer je celodnevnu vežbu "Omega", nazvanu po izmišljenom soju virusa, opisao kao meru predostrožnosti kako bi Izrael bio spreman za "svaki scenario".

Protivnuklearni kompleks na brežuljcima Jerusalima, poznat kao "Nacionalni centar za upravljanje", takođe je korišćen u koordinisanju prvih reakcija na novi koronavirus SARS-CoV-2 u martu 2020. Bunker je izgrađen pre više od deset godina zbog bojazni od iranskog nuklearnog programa i obračuna s Libanonom i Pojasom Gaze.

U najnoviju vežbu su uključeni i civilni i vojni čelnici, pri čemu su se simulirala masovna testiranja, hospitalizacije i policijski sat. Izrael će rezultate vežbe podeliti sa partnerima.

- Izrael je siguran i zaštićen. Kako bi to zadržali i osigurali nastavak normalnog života, moramo nastaviti pomno motriti situaciju i pripremiti se za svaki scenario - rekao je Benet.

Izrael je tokom prva tri talasa pandemije koronavirusa uveo stroga zatvaranja, ali je od početka četvrtog talasa u junu zadržao privredu i škole otvorenima, oslanjajući se na vakcinaciju i ostale epidemiološke mere poput nošenja maski.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Saja

12.11.2021 15:39

A briga ih za narod. Čudan narod.