PRINC HARI ZNAO DA ĆE BITI KRVOPROLIĆA NA KAPITOLU 6. JANUARA! Šokantno priznanje britanskog kraljevića o vezama s nemirima koji su ODNELI ŠEST ŽIVOTA!

Autor: Republika

Svet

11.11.2021

09:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski princ Hari učestvovao je na videokonferenciji na kojoj je priznao da je dan pre zastrašujućih nemira u Americi nakon predsedničkih izbora znao da će se tako nešto dogoditi i da će u tome ključnu ulogu imati Tviter.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Princ Hari je navodno dan pre nemira znao šta se sprema  

Britanski princ Hari (37) izneo je neverovatne tvrdnje o zastrašujućim nemirima koji su se odvijali 6. januara ove godine na čuvenom Kapitol Hilu u Vašingtonu, gde je smešten parlament SAD, a gde je u sukobu demonstranata, uglavnom pristalica tada odlazećeg lidera zemlje Donalda Trampa i policije, stradalo šestoro ljudi. 

Naime, britanski kraljević, koji je putem videokonferencije učestvovao na okruglom stolu pod nazivom "The Internet Lie Machine" (Internet, mašina za laži) u organizaciji američkog časopisa za tehnologiju i kulturu "Wired", tvrdi da je dan pre nemira u prestonici SAD upozorio direktora Tvitera Džeka Dorsija da je putem njegove platforme moguće organizovanje državnog udara u Americi. 

- Odavno sam naučio da se objava informacija, posebno na društvenim mrežama, nužno ne poklapa s istinom - istakao je princ, a zatim na pitanje da li je razgovarao sa osnivačem Fejsbuka Markom Zakerbergom ili Dorsijem s Tvitera, odgovorio da je upozorio Dorsija da njegova platforma olakšava izvođenje udara i to dan uoči pobune 6. januara. 

Džek i ja razmenjivali smo imejl poruke i upozorio sam ga da njegova platforma omogućava puč. Taj imail sam mu poslao dan pre. I onda se to dogodilo i otad se s njim nisam čuo - ispričao je vojvoda od Saseksa.

Hari, koji danas radi u kompaniji pri Institutu u Aspenu, i bavi se istragom dezinformacija i iskrivljavanjem podataka u medijima, istakao je da su društvene mreže definisane mržnjom, podelom i lažima. Zbog toga se osvrnuo i na izraz "Megxit", kojim se objašnjava njegov odlazak sa suprugom Megan Markl iz Britanije u SAD, istakavši da je on sjajan primer mržnje na mreži i u medijima.

Studija analitičara društvenih medija Bot Sntinel, objavljena u oktobru, identifikovala je 83 tačke na Tviteru za koje kaže da su odgovorne za 70 odsto sadržaja kojim se šire mržnja i dezinformacije uperene protiv Megan i Harija. U vezi sa tom studijom Hari je rekao da "možda najviše uznemirava to što su brojni britanski novinari bili u interakciji s njima i pored toga su širili laži".

- Ali oni te laži prežvakavaju kao istinu - poručio je kraljević. 

Podsetimo, grupa Trampovih pristalica upala je u zgradu Kapitola u Vašingtonu tvrdeći da su predsednički izbori namešteni i da je pobednik Tramp, a ne Džo Bajden. Uloga koju su u tome igrale društvene mreže još se istražuje, ali su ipak zvanični nalozi nekadašnjeg predsednika i na Tviteru i na Fejsbuku ugašeni. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading