UBILA SE DEVOJČICA (10) NAKON MALTRETIRANJA U ŠKOLI: Na užasan način sebi oduzela život

Autor:

Svet

10.11.2021

19:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devojčica (10) iz Solt Lejk Sitija u američkoj državi Juta počinila je samoubistvo vešanjem zbog vršnjačkog nasilja, tvrdi njena porodica.

Republika

Foto: twitter.com/DailyMirror

Ilustracija

Desetogodišnja devojčica oduzela je sebi život nakon maltretiranja u školi, tvrdi njena ožalošćena porodica. Izabelu Fajt Tičenor su druga deca maltretirala jer je imala autizam i disleksiju, rekla je njena mama Britani, dok njen deda Gregori tvrdi da je u priču umešan i rasizam.

Porodica Tičenor je rekla da želi da progovori kako bi podigla svest o maltretiranju i samoubistvima među decom nakon tragedije koja ih je pogodila.

Majka, Britani Tičenor, je takođe navela da je zlostavljanje prijavljeno školi u Severnom Solt Lejku, Juta, ali ništa nije učinjeno da bi se zaštitila njena ćerka.

- Kao i svaki roditelj, prijavili smo ovo zlostavljanje njenim nastavnicima, školskoj upravi i okružnoj upravi - rekla je ona na konferenciji za novinare.

"Ništa, ništa nije urađeno da se zaštiti Izi. Deca nisu promenila svoje ponašanje pa su se muke mog deteta nastavile iz dana u dan." Ali ipak, nije bila svesna u kojoj meri je devojčicu uznemirilo maltretiranje.

- Zaista ne biste znali da ona prolazi kroz to - rekla je, i dodala: To je, dakle, bio najteži deo. Mora da je ovo zaista potisnula u sebe.

Baka devojčice, Pola Haris, rekla je da će njena porodica sada biti njen glas za rešavanje problema maltretiranja. Rekla je:

- Mi ćemo biti Izin glas, vikaćemo što glasnije možemo, jer ćemo zaustaviti ovo maltretiranje. Ta devojčica je imala iskru, ta devojčica je imala nade i snove.

Porodici Tičenor su se na konferenciji za novinare pridružili i predstavnici Udruženja roditelja i nastavnika (PTA) osnovne škole Foksboro koji su takođe želeli da se reši problem maltretiranja.

Jedna od roditelja, Breana Larson, rekla je za 2Nevs: "Svako ovde ima ulogu u ovom neuspehu, i svako ima ulogu u rešenju. To je na roditeljima, to je na učenicima, to je na nastavnicima, to je na administraciji."

Deda Gregori Tičenor rekao je za "Sun": "Moja ćerka je otišla kod učitelja, a ona je otišla kod direktora i ništa nije urađeno. Ovo traje mesecima i ništa nije urađeno. Bilo je (nasilja) i verbalno i fizički.“

Gregori tvrdi je da je Izabela bila rasno zlostavljana, uključujući upotrebu reči na slovo "N":

 -Mislimo da je ovo rasno motivisano. To je ono što oni rade. Ovo je njihova osobina, ali to treba da se promeni - naveo je on. Porodica je rekla da je Izabela pronađena obešena.

Lokalni školski okrug Dejvis saopštio je da istražuje tvrdnje o maltretiranju. Za "2Njuz" su izjavili:

- Mi smo, kao i svi, shrvani smrću ovog deteta. Naša srca tuguju zbog ove porodice. Osnovna škola Foksboro je intenzivno radila sa porodicom i nastaviće da pruža pomoć njima i drugima koji su pogođeni ovom tragedijom.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading