SRPKINJA UHAPŠENA U BEČU: Predstavljala se kao lažna policajka, ukrala oko 200.000 EVRA!

Autor:

Svet

10.11.2021

18:48

Četrdesetdvogoišnja državljanka Srbije uhapšena je u Beču zbog krivičnog dela prevara. Ona se predstavljala kao policajac i nudila starijim ljudima uslugu čuvanja novca i dragocenosti. Na taj način je protivpravno sekla krost od skoro 200.000 evra.

Tanjug/AP

Foto: Ilustracija

Srpkinja je uhapšena na aerodromu u Beču nakon što je za njom bila raspisana poternica, a sumnja se i da je žena deo veće kriminalne grupe koja je harala Donjom Austrijom, prenosi Vienna.at.

Veruje se da je ona kao deo veće kriminalne organizacije, koja je pozivala ljude iz ovog kraja Austrije, a i šire, kako bi im predstavljajući se kao policajac nudila pomoć. Ubeđivala je ljude da joj povere svoj novac i dragocenosti na čuvanje kako ih ne bi opljačkali lopovi. Prilikom sustreta sa "klijentima" pokazivala je lažnu legitimaciju i uveravala ljude da su kod nje novac i vrednosti na sigurnom.

Srpkinja je na ovaj način pribavila korist od 198.800 evra.

42-godišnjakinja je nakon hapšenja na aerodromu odmah priznala krivično delo i sprovedena je u pritvor. Nakon saslušanja kod tužioca, protiv nje će biti podignuta krivična prijava.

(Republika.rs/Mondo)

Komentari (0)

Loading