NEMA KRAJA SUKOBU NA GRANICI POLJSKE I BELORUSIJE: Prisutno oko 4.000 migranata: Poljaci zakazali HITNU sednicu vlade (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

08.11.2021

18:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U blizini beloruske granice sa Poljskom trenutno se nalazi oko 3.000 do 4.000 migranata, a na hiljade njih je spremno da ih prati, saopštio je danas portparol poljske vlade Pjotr Miler.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

sukob na granici ne prestaje, prisutno preko 4.000 migranata

- U Belorusiji ima više od 10.000 ljudi koji su spremni da pređu poljsku granicu“, rekao je novinarima portparol Miler - prenela je agencija Rojters.

Poljska je pojačala bezbednosne mere na granici sa Belorusijom, na istočnoj granici Evropske unije, nakon izveštaja da se navodno velika grupa migranata u Belorusiji okupila na prelazu između Belorusije i Poljske, izjavili su ranije danas zvaničnici.

Poljski ministar odbrane Mariuš Blaščak naveo je na Tviteru da je više od 12.000 vojnika raspoređeno na granici, 2.000 više u odnosu na 10.000 vojnika koji se tamo nalaze odnedavno, preneo je AP.

On je dodao da je u pripravnost stavljena dobrovoljačka jedinica teritorijalne odbrane.

Poljska vlada zakazala je hitan sastanak, a premijer Mateuš Moravjecki je napisao na Fejsbuku:

- Granica poljske države nije samo linija na mapi. Ova granica je nešto sveto za šta je prolivena krv generacije Poljaka!'

Evropska unija je saopštila da se nada da će Poljska, inače članica EU, konačno prihvatiti pomoć Fronteksa, granične agencije, što je do sada odbijala.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading