NATO UDARIO NA LUKAŠENKA, BRANIĆEMO SVOJE ČLANICE! Žestoke optužbe zbog haosa na poljskoj granici, MIGRANTI NEZAUSTAVLJIVO HRLE U EU!

Autor: Republika

Svet

08.11.2021

16:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvaničnici Alijanse u saopštenju su optužili beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka da koristi migrante kako bi izazvao haos u Evropi i zapretili odmazdom.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Zvaničnici NATO optužili Lukašenka za haos na poljskoj granici 

NATO je ocenio kao neprihvatljiv način na koji Belorusija "koristi" migrante koji u velikom broju pristižu na poljsku granicu.

- Neprihvatljivo je što režim beloruskog predsednika Aleksandra Lukašenka koristi migrante kao hibridnu taktiku - ocenio je u saopštenju funkcioner NATO, izrazivši zabrinutost zbog te situacije. 

- Zabrinuti smo zbog nedavne eskalacije na granici između Poljske i Belorusije. Pozivamo Belorusiju da poštuje međunarodno pravo - poručio je on.

Prema njegovom mišljenju, NATO će se brinuti za sigurnost svojih članica, a njegov glavni sekretar Jens Stoltenberg nastaviće da prati situaciju, "koja vrši pritisak" na tri savezničke zemlje, Litvaniju, Letoniju i Poljsku.

EU takođe optužuje Lukašenka da je orkestrirao migrantski talas, koji dolazi uglavnom s Bliskog istoka, kao odgovor na sankcije koje mu je nametnuo Brusel zbog navodnog okrutnog gušenja opozicije.

Poljske vlasti upozorile su da se na stotine migranata uputilo prema poljskoj granici iz Belorusije. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading