KINA RAZARA AMERIČKE METE, SVET U PANICI, DA LI SE SPREMA RAT?! Portali u SAD objavili zaprepašćujuće snimke, SI GRADI MAKETE AMERIČKIH NOSAČA AVIONA U SKRIVENOJ PUSTINJI!

Autor: Republika

Svet

08.11.2021

15:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki mornarički institut objavio je satelitske snimke na kojima se vidi kako Kina navodno pravi makete američkih vojnih brodova i to u prirodnoj veličini.

Republika

Foto: Youtube/Maxar Technologies, Tanjug/AP

Sijeve makete američkog razarača 

Kineska vojska izgradila je makete američkih nosača aviona i dva druga ratna broda SAD u svojoj severozapadnoj pustinji, objavio je Američki mornarički institut, izazvavši ozbiljnu zabrinutost u svetu budući da je jedina aluzija da najmnogoljudnija zemlja sveta želi da izgradi mete na kojima će vežbati raketne napade. 

Iako su u pitanju zamišljene mete, to je uznemirilo američku javnost budući da je baš njihovo oružje izabrano da bude na udaru kineskih projektila, što je dodatno podgrejalo spekulacije da se zvanični Peking sprema za potencijalni vojni sukob.         

Institucija sa sedištem u Merilendu, nezavisna od američke vojske, saopštila je u nedelju da su satelitski snimci koje je dobila otkrili da su makete brodova postavljene u pustinji Taklamakan u regiji Sinkjang.

- Lažni nosač aviona gotovo je jednake veličine kao i originalni, što znači da bi trebalo da izgleda slično snimku radarske mete - saopštio je Pomorski institut.

 

 

To nije prvi put da su takve makete uočene u kineskoj pustinji, ali se navodi da su najnovije replike tačnije i detaljnije.

Na pitanje o izveštaju portparol ministarstva spoljnih poslova Vang Venbin rekao je novinarima u Pekingu: "Nije mi poznato to pitanje."

Sve su jače napetosti između SAD i Kine zbog Tajvana, koji Peking smatra otcepljenom pokrajinom, kao i zbog kineske vojne izgradnje i velikih teritorijalnih pretenzija u Južnom kineskom moru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading