UKRADEN DNEVNIK BAJDENOVE ĆERKE: FBI na nogama - pretresaju kuće, pokušavaju da ućutkaju ljude

Autor:

Svet

06.11.2021

09:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki FBI pretražio je nekoliko kuća u sklopu istrage o navodnoj krađi dnevničkih zapisa ćerke američkog predsednika Džoa Bajdena.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Džo Bajden

FBI je u sklopu te istrage pretresao kuće dva radnika "Projekta Veritas", navode američki medij.

Akcija FBI odigrava se nešto više od godinu dana pošto je "Nešnel fajl" objavio ceo sadržaj dnevnika.

"Projekat Veritas" insistirao je na tome da nema ništa sa objavljivanjem zapisa, ali ipak je pod istragom navodne krađe dnevnika Bajdenove ćerke.

- Agenti FBI pojavili su se u više domova bivših i sadašnjih zaposlenih, dostavili sudski poziv zajedno sa propratnim pismom moleći „Veritas“ da se uzdrži od „otkrivanja postojanja sudskog poziva bilo kojoj trećoj strani... kako bi se sačuvala poverljivost istrage“. Pokušavaju da nas ućutkaju - rekao je osnivač i izvršni direktor "Projekta Veritas" Džejms O'Kif, prenosi RT.

"Nešnal fajl" tvrdi da je dobio digitalnu kopiju dnevnika od „zviždača“ iz „Projekta Veritas“, ali insistira kako im je rečeno da „dnevnik nije pribavljen kriminalnim metodama“. Kako navode iz tog medija, dnevnik je navodno ostavljen na adresi gde je ćerka Džoa Bajdena boravila.

"Projekat Veritas", organizacija bliska idejama američkih konzervativaca koja se bavi istragom i otkrivanjem političkih skandala, navodno je odbila da objavi dnevnik, iako su znali gde se nalazi i navodno imali priznanje Bajdenove ćerke da je njen.

O'Kif je rekao kako im se javio izvor koji je "privremeno bio u istoj hotelskoj sobi u kojoj i ćerka Džoa Bajdena", tvrdeći da je ona u njoj "ostavila dnevnik".

Prema njegovim tvrdnjama, "Projekat Veritas" je prvo kontaktirao advokata Bajdenove ćerke, koji je odbio da potvrdi da li je to njen dnevnik, a potom ga je predao pravosuđu.
FBI je odbio da komentariše navode američkih medija o navodnom pretresu, navodeći samo da su „na dve adrese sprovodili zakonske aktivnosti u vezi sa istragom koja je u toku“.

Navodni dnevnik Ešli Bajden koji je objavljen u "Nešnel fajlu" sadrži tvrdnje o upotrebi droge, lične detalje njenih emotivnih i bračnih odnosa, detalje odnosa sa njenim ocem...
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Biliboy

06.11.2021 09:51

Jako sam zabrinut za ovaj dnevnik.