GRČKA CRKVA NEUMOLJIVA: Na molitvu samo vakcinisani ili uz negativan test

Autor:

Svet

05.11.2021

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Grčka pravoslavna crkva zatražila je od svojih vernika da službama prisustvuju sa potvrdom o vakcinaciji ili sa negativnim testom na korona virus, pošto je u toj zemlji zabeleženo rekordnih 6.808 novih slučajeva zaraze.

Republika

Foto: Tanjug/R. PRELIĆ

Ilustracija

Sveti sinod grčke pravoslavne crkve uputio je tu preporuku svim parohijama u zemlji, ali nije navedeno da li je njeno sprovođenje obavezno, prenosi AP.

U Grčkoj su prošle godine verske službe bile otkazane nekoliko meseci zbog pandemije, ali je vlada odbijala da uvede obaveznu vakcinaciju ili testiranje za ulazak u crkve.

Crkveni zvaničnici traže od vernika da poštuju smernice lekara, a u sredu je episkop na ostrvu Lezbos potpisao naredbu o suspenziji nevakcinisanih sveštenika.

U Grčkoj je juče registrovano 6.808 novih slučajeva COVID-19, što je najviše od početka pandemije. Prethodni rekord je bio u utorak - 6.700 novih slučajeva infekcije.

Zdravstveni zvaničnici saopštili su da se situacija pogoršava i da je popunjenost odeljenja intenzivne nege povećana na 87 odsto sa 70 odsto pre tri nedelje.

U Grčkoj, koja ima oko 11 miliona stanovnika, od posledica korona virusa umrlo je više od 16.000 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kiki

05.11.2021 13:48

Tako treba.