UVODI SE OBAVEZNA VAKCINACIJA, POZNATO I KADA: Naredba predsednika stupa na snagu, IZUZEĆE MOGUĆE SAMO U DVA SLUČAJA!

Autor: Republika

Svet

04.11.2021

14:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Sjedinjenim Američkim Državama 4. januara na snagu stupa naredba predsednika Džoa Bajdena, prema kojoj desetine miliona ljudi u kompanijama koje broje 100 ili više zaposlenih moraju da budu vakcinisane protiv korona virusa, ili da se testiraju na nedeljnom nivou.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vakcina, foto: Ilustracija

Služba za profesionalnu bezbednost i zdravlje saopštila je da se kompanije koje se ne budu držale novog pravila suočavaju sa kaznom od skoro 14.000 dolara po osobi.

Bajdenova naredba se odnosi na oko 84 miliona radnika u srednjim i velikim preduzećima, a još nije poznato koliko je zaposlenih već vakcinisano, prenosi AP.

Za oko 17 miliona zaposlenih u staračkim domovima, bolnicama i drugim ustanovama koje dobijaju novac od zdravstvenog fonda, važiće još stožija pravila, prema kojima nije predviđeno testiranje, već će svi morati da budu vakcinisani.

Zaposleni će moći da traže izuzeće iz zdravstvenih ili religijskih razloga.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Kiki

04.11.2021 15:14

Samo tako.

Olja

05.11.2021 04:06

@Kiki - Nece to proci samo tako!!

Aleksandar

05.11.2021 08:50

Zato je bajden sa svojim demokratama i pokrao izbore u americi-da bi ovo uradili sledeci potez kada izazovu totalni haos u industriji je izazivanje ww- rata-jer jedino se tako ameri mogu povratiti iz njihove dubioze

Svetac

05.11.2021 12:07

Odlično, prvi korak ka ponoru će upravo napraviti.