PUTIN JE MOLIO DA RUSIJA UĐE U NATO! Bizarne tvrdnje o šefu Kremlja izneo političar koji je vodio ALIJANSU TOKOM BOMBARDOVANJA JUGOSLAVIJE!

Autor: Republika

Svet

04.11.2021

10:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji generalni sekretar NATO, Džordž Robertson, tvrdi da je ruski predsednik Vladimir Putin tokom njihovog prvog susreta izrazio želju da Ruska Federacija postane članica Alijanse.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin i šef NATO Jens Stoltenberg  

Ruski predsednik Vladimir Putin je molio da njegova zemlja postane članica NATO, tvrdi britanski političar Džordž Robertson, koji je u periodu od 1999. do 2004, kada je bombardovana Jugoslavija, bio generalni sekretar Alijanse.  

- Putin je na početku svog prvog mandata očekivao da Rusija može ući u Severnoatlantsku alijansu. Na našem prvom sastanku je otvoreno izrazio želju da Rusija bude deo zapadne Evrope - istakao je Robertson, a zatim medijima otkrio čitav tok navodnog njegovog razgovora sa šefom Kremlja. 

Kada nameravate da nas pozovete u NATO? - pitao me je Putin, na šta sam mu ja odgovorio da mi ne upućujemo pozive za pridruživanje NATO, već ljudi podnose zahteve za stupanje u Alijansu. 

- On je tada rekao: "Mi ne stojimo u istom redu sa mnoštvom drugim država koje nemaju takav značaj" - prepričao je bivši generalni sekretar Alijanse navodni razgovor sa ruskim predsednikom u podkastu One Decision Podcast. 

Foto: Tanjug/AP

Džordž Robertson, bivši generalni sekretar NATO   

Robertson tvrdi da se Putinovo mišljenje promenilo zbog "narandžaste revolucije" u Ukrajini u kojoj je on video političko i finansijsko mešanje Alijanse. Takođe, počeo je da optužuje i NATO zbog njegovog širenja na istok.

Ranije je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov izjavio da je NATO formiran, ne za mir, već za sukobe. Prema njegovim rečima, rusko rukovodstvo nikada nije imalo iluzije po pitanju Alijanse, podseća Sputnjik.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading