DRAMA U TURSKOJ, DRUŠTVENE MREŽE SE USIJALE, PRVO SU TVRDILI DA JE ERDOGAN MRTAV, A SAD DA JE DOŽIVEO ŠLOG! Objavljeni i snimci, Ankara na nogama: TO JE LAŽ! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

04.11.2021

09:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Društvenim mrežama ne prestaju da se šire poruke i snimci kojima se navodno dokazuje da je predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu ozbiljno narušeno zdravlje, iako je zvanična Ankara nekoliko sati ranije naredila hapšenje 30 ljudi zbog prenošenja informacije da je on umro.

Foto: Tanjug/AP

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan 

Prava drama odvija se u Turskoj gde se putem na stotine profila na različitim društvenim mrežama dele informacije o teškom zdravstvenom stanju predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji je navodno doživeo šlog, a što je, da stvar bude ozbiljnija, potkrepljeno brojnim snimcima kako se on otežano kreće. 

Iako je zvanična Ankara pre samo nekoliko sati bila prinuđena da demantuje da je lider zemlje umro, pa je čak naložila i hapšenje 30 osoba zbog širenja lažnih vesti, sada je bila prinuđena da ponovo reaguje. Asošijejted pres navodi da bi te osobe mogle da bude optužene zbog navodnog širenja "dezinformacija i manipulativnog sadržaja" kao i vređanje Erdogana.

- Putem aplikacije Vocap krenule su da kruže poruke o zdravlju turskog predsednika, a na kraju je u utorak uveče objavljeno da je imao moždani udar i da je smešten u bolnicu - otrkio je član Republikanske narodne parije centralno-leve orijentacije, Ajkut Erdogan, koji je i član parlamenta Turske.

Kako prenosi Alo, glasine je dodatno rasplamsao video-zapis na kom se vidi kako Erdogan ima poteškoća dok hoda.

 

 

Međutim, Erdoganov portparol, Fahretin Altun je u jeku tih glasina objavio na Tviteru video snimak kako turski predsednik izlazi iz limuzine bez pomoći, te je demantovao navode sa društvenih medija.

- Verujte prijateljima, plašite se neprijatelja - naveo je Altun u opisi snimka.

 

 

Navodi da je Erdogan lošeg zdravstvenog stanja demantovani su i objavom na zvaničnomTviter nalogu predsednika Turske. Naime, objavljena je fotografija kako se prvi čovek Turske sastao sa ambasadorima i generalnim sekretarom Saveta Turske.

Inače, materijal onima koji šire priče o Erdoganu i tome kako je u lošem stanju dalo je i njegovo otkazivanje odlaska na klimatski samit u Glazgovu. Iako se navodilo kako je on u poslednjem trenutku rešio da ne ode u Britaniju jer ta zemlja nije ispoštovala neke protokolarne i bezbednosne zahteve Turske, pojedinci su istakli da bi razlog moglo da bude upravo njegovo navodno narušeno zdravstveno stanje.      

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading