POLICIJA NA NOGAMA! Osumnjičeni za jednu od najvećih pljački ikada krije se u Beogradu?

Autor: Republika

Svet

04.11.2021

08:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Velika potraga za muškarcem optuženim za jednu od najvećih provala u engleskoj pravnoj istoriji je u toku, pokazala je istraga Bi-Bi-Sija.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Veruje se da je Lindli u Beogradu

Navodi se da je Alfredo Lindli vodio seriju provala u luksuzne kuće tri poznate ličnosti u decembru 2019. godine - uključujući i pljačku oko 25 miliona funti u kući naslednice Formule 1 Tamare Eklston.

Italijanske vlasti takođe optužuju Lindlija za raciju u kući Patrika Vijere, sada menadžera Kristal Palasa, 2009. godine.

Veruje se da je Lindli u Beogradu.

Ovaj 40-godišnji državljanin Perua ima krivični dosije u Italiji za prevare i provale pod višestrukim identitetima još od 1995. godine, prema sudskim dokumentima do kojih je došao Bi-Bi-Si.

Informacija pokazuje da je Lindli u protekloj deceniji koristio najmanje 19 alijasa - uključujući Danijel Vuković, Ljubomir Romanov i Ljubomir Radosavljević.

Dokumenti otkrivaju da ovi identiteti imaju veze sa raznim evropskim gradovima, uključujući Beograd, Sarajevo, Milano i Zagreb.

Republika

Foto: youtube.com/printscreen

Alfredo Lindli

Pod imenom Ljubomir Romanov, Lindli se pojavio pred sudom u Beogradu 27. avgusta suočen sa izručenjem Velikoj Britaniji.

Slučaj je pokrenulo Odeljenje za organizovani kriminal Republike Srbije. Međutim, kako piše Bi-Bi-Si, srpske vlasti su odbile ekstradiciju i veruje se da je Lindli još uvek u Beogradu.

Naveden je kao suvlasnik građevinske firme u centru grada. Prema njegovoj legitimaciji koju je izdala Vlada Srbije, njegova kućna adresa je u Obrenovcu.

Detektivi Met policije kažu da se Lindli „traži za ispitivanje u vezi sa serijom provala visoke vrednosti počinjenih u decembru 2019. u Kensingtonu i Čelsiju“.

Ranije ove godine, četvorica rumunskih državljana oslobođena su sumnje da su bili deo zavere da počine provalu nakon dvomesečnog suđenja.

Italijani Jugoslav Jovanović (24), Alesandro Donati (44) i Alesandro Malteze (45) izručeni su iz Italije u Veliku Britaniju i priznali su da su učestvovali u pljačkama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Milorad

04.11.2021 12:47

Mozete mu pljunuti pod prozor bagro engleska. Neka vas je pokro svaka cast.