IZA METE KRIJE SE HOROR PRIČA, OVO VAM NIKO IZ FEJSBUKA NIKAD NE BI PRIZNAO O ONOME NA ČEMU RADE! Poznati američki investitor razotkrio Zakerberga, JEZIVE POSLEDICE!

Autor: Republika

Svet

01.11.2021

14:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poznati američki predsednik Šan Peri otkrio je krajnje jezive posledice metaverzuma na čijem stvaranju radi osnivač Fejsbuka Mark Zakerberg, a zbog kog je prošle nedelje rešio da i ime svoje kompanije preimenuje u Meta.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Šan Puri razotkrio jezivu stranu Zakerbergovog metaverzuma  

Mark Zakerberg, američki milijarder i osnivač kompanije koja je do prošle nedelje bila poznata kao Fejsbuk, a sada se zove Meta, izazvao je pravu pomamu najavom da njegova firma od trenutka promene imena postaje fokusirana na razvoj takozvanog metaverzuma, budući da ljudima širom planete i dalje nije jasno o čemu je tačno reč. 

I dok svakodnevno stižu objašnjenja poput onog da metaverzum ili metavers predstavlja virtuelni svet u koji će svako od nas moći da ode stavljanjem specijalnih naočara i gde će moći da radi šta god poželi, sa kim želi i gde god želi, poznati američki preduzetnik i savetnik za investicije, Šan Peri, dao je jedan potpuno drugačiji pogled na tu "pojavu". 

On je, naime, na svojim profilima na Instagramu i na Tviteru naveo kako se njegov pogled na metavers može podeliti u tri koraka. Pritom, Peri nije ni slutio u kojoj će meri njegovi postovi imati odjeka u javnosti, a upravo se to dogodilo - ljudi su zanemeli zbog potencijalnih posledica koje metaverzum može doneti. 

 

 

- Prvi deo - Svi greše! Metaverzum nije nikakvo virtuelno mesto, kao što je to recimo slučaj u filmu Ready player One ili u igri Minecraft. Ali šta je onda ako nije mesto - upitao je Peri, a zatim nastavio u sledećem postu: 

- To nije mesto, već je u pitanju vreme. Vreme? Šta? Da, to je specifičan trenutak u vremenu. Znate da u virtuelnom svetu postoji ideja jedinstvenosti? To je trenutak gde sve postaje pametnije od onog ljudskog. To je trenutak gde je veštačka inteligencija veća od ljudske - istakao je tu pomalu jezivu činjenicu Peri. 

Međutim, na kraju je izneo i poentu čitave priče. 

- Šta je onda sve to? Metaverzum je trenutak u kom naše digitalno vreme vredi mnogo više od našeg fizičkog života. I to nije promena koja se dešava tokom noći, nekakav izum poput onih koje je imao Stiv Džobs. To je jedna gradativna promena koja se dešava tokom 20 godina - istakao je preduzetnik i naglasio da je vremenom svaki deo života postajao prižet digitalnim. 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NFT (@nft)

 

- Posao - od fabrika, do laptopova, preko konferencijskih onlajn sastanaka i zumova. Prijatelji - od komšija do pratilaca. Igre - deca danas provode više vremena uz kompjutere nego što su na fudbalu i na košarci zajedno - zaključio je Šan Peri. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading