DA LI JE KORONA KINESKO BIOLOŠKO ORUŽJE? Skinuta oznaka TAJNOSTI sa američkog dokumenta o poreklu virusa!

Autor:

Svet

29.10.2021

19:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija direktora Nacionalne obaveštajne službe SAD (ODNI) zaključila je da američka obaveštajna zajednica ostaje podeljena o poreklu virusa korona, ali zaključuje da se ne radi o biološkom oružju koje je razvila Kina.

Republika

Foto: Tanjug/AP/Ng Han Guan

Foto: Ilustracija

To se navodi u dokumentu sa kog je skinuta oznaka tajnosti i dodaje se da se virus korona "najverovatnije proširio i inficirao ljude kroz inicijalno izlaganje malih razmera koje se nije dogodilo kasnije od novembra 2019. godine, a prvi klaster slučajeva pojavio se u Vuhanu u decembru 2019".

"Procenjujemo da virus nije razvijen kao biološko oružje. Većina agencija veruje, uz zadršku, da SARS kov-2 najverovatnije nije produkt genetskog inženjeringa, međutim, dve agencije navode da nema dovoljno dokaza za zaključak. Kineski zvaničnici nisu znali za virus pre izbijanja prvog klastera slučajeva", navodi se u dokumentu, piše Sputnjik.

Različite američke obaveštajne agencije došle su do različitih zaključaka u vezi sa nekoliko pitanja o poreklu virusa korona, kao na primer da li je prešao sa životinja na čoveka ili je njegovo širenje posledica laboratorijskog eksperimenta.

Četiri agencije su, uz zadršku, navele da se virus proširio na ljude preko prirodnog izlaganja i skokom sa inficirane životinje.

Jedna agencija, čije ime nije navedeno, došla je do zaključka, uz „dokaze umerene jačine“ da je prva ljudska infekcija tim virusom posledica incidenta u laboratoriji, najverovatnije u Institutu za virusologiju u Vuhanu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading