SVAKI SEDMI SVEŠTENIK JE PEDOFIL!

Autor: blic.rs

Svet

15.12.2017

12:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

“Pronađeni su mnogobrojni i trajni propusti institucija koje je trebalo da zaštite decu, otkrivena je kultura ćutnje i zataškavanja te razarajući učinci seksualnog zlostavljanja dece na njihov kasniji život”, stoji u novoobjavljenom izveštaju australijske Kraljevske komisije za institucionalni odgovor na zlostavljanje dece.

RepublikaFoto: pixabay.com
Najviše zlostavljanja zabeleženo u katoličanstvu

Naime, ove godine objavljen je zastrašujući izvještaj o razmerima seksualnog iskorišćavanja dece u religijskim, ali i u obrazovnim institucijama.

No, većina zlodela počinjena je u crkvama pri čemu odskače Katolička kao mesto s najviše zlostavljanja (prema prvobitnom izveštaju svaki sedmi svešenik je bio zlostavljač), piše Jutarnji list.

Stoga je Kraljevska komisija predložila da Australija donese zakon kojim bi prisilila religijsko vođstvo da izvesti vlasti o zlostavljanju dece, čak i u slučaju kad je reč o ispovednoj tajni. Osim toga se predlaže da celibat bude na dobrovoljnoj osnovi.

Katolička crkva je odmah oštro reagovala navodeći da će svaki sveštenik koji prekrši ispovednu tajnu biti ekskomuniciran.

Kad je reč o celibatu, katolički prelati su izjavili kako “institucije koje imaju celibat i one koje ga nemaju nailaze na istovetne probleme. A znamo da se to događa i u porodicama koje ne gaje celibat”.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading