PTICA SE ZAKUCALA U AVION I UMALO NIJE ODNELA U SMRT NA DESETINE PUTNIKA! Letelica se spuštala na aerodrom, a onda je usledio PAKAO, šteta se meri u milionima! (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

29.10.2021

11:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jeziv incident se dogodio prilikom sletanja aviona španskog avioprevoznika na madridski aerodrom, a značajno mu je oštećen nos.

Foto: Printscreen

 

Avion tipa A350-900 španskog nacionalnog avioprevoznika Iberia u utorak je imao sudar s pticom pri sletanju na madridski aerodrom na letu iz Bogote.

Radi se o dve godine starom avionu koji je nakon devet sati i 20 minuta leta u finalnom prilazu madridskoj aerodromskoj luci pogodio veću pticu koja mu je značajno oštetila nos, pa se šteta, kako navode španski mediji, procenjuje na više miliona dolara. Posada je nekako uspela da iskontrolipe avion i bezbedno dovezla na desetine putnika u Madrid.

Sudar s pticom nije retka pojava, pa su tako ovog leta dva hrvatska avioprevoznika, ETF Airways i Trade Air, imali bliske susrete sa životinjama. Letelica ETF Airwaysa je imala blizak susret i sa zecom, kada je jedan motor usisao tu životinju, pri čemu je došlo do višemilionske štete na samom motoru, ali i dodatnih troškova u organizaciji zamenske letelice, pozicioniranja posade i unajmljivanja zamenskog motora.

U snovembru 2019. je avion A330-300 Korean Aira prilikom sletanja iz Seula u Zagreb u prilazu takođe imao sudar s pticom, ali došlo je do blagog oštećenja na krilu koje nije uticalo na bezbednost.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading