NOVINARI SVE VIŠE UGROŽENI ZBOG SVOG POSLA: Voditelj popularne italijanske emisije na meti mafijaša!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

27.10.2021

10:57

Poznati italijanski novinar i televizijski voditelj emisije "Report", Sigfrido Ranuči otkrio je u direktnom radio programu da je od polovine avgusta pod stalnom policijskom zaštitom zbog pretnji jednog mafijaša da će ga ubiti zbog emisije o rasturanju droge i mafijaškim vođama.

youtube.com/Rai

Sigfrido Ranuči

Ranuči, koji je voditelj veoma cenjene i popularne emisije RAI "Report" rekao je za agenciju Ansa da je ubistvo naurčio mafijaš, trenutno u zatvoru, koji je pre zatvorske kazne tesno sarađivao sa kolumbijskim narko-bosom Pablom Eskobarom kao i desničarskim terorističkim pokretima.

Sigifrido Ranuči nije prvi put meta pretnji zbog svog novinarskog posla - zbog toga je još od 2009. godine pod policijskom pratnjom, samo što je nakon novih pretnji ta zaštita pojačana i produžena na 24 sata.

- Ne brine me policijska zaštita, već činjenica da su sve više ugroženi novinari zbog svog posla - izjavio je Ranuči.

Emisija "Report" koja se bavi istraživačkim novinarstvom nije meta samo neazdovoljnih kriminalnih vođa već i stotina drugih osoba, preduzeća ali i političara čije protivzakonito delovanje novinari otkrivaju.

Stotine sudskih tužbi pokrenuto je protiv autora emisije, a bilo je i pokušaja političara da emisiju "ukinu", ali su sve tužbe i pokušaji završeni u korist novinara "Reporta", koji svoje izveštaje detaljno provere i baziraju isključivo na utvrđenim činjenicama.

Komentari (0)

Loading