ZAHAROVA UZVRATILA NEMCIMA: Pretnje Rusiji nuklearnim oružjem apsolutno NEDOPUSTIVE!

Autor:

Svet

26.10.2021

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparoloka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova nazvala je apsolutno nedopustivom izjavu ministarke odbrane Nemačke Anegret Kramp Karenbauer o upotrebi nuklearnog oružja protiv Rusije.

Republika

Foto: youtube.com/RT

Marija Zaharova

- Ministarka odbrane Nemačke dala je neke apsolutno neprihvatljive izjave o obuzdavanju Rusije i istovremeno mogućnosti primene ili upotrebe... nuklearnog oružja - rekla je Zaharova za kanal "Solovjov uživo".

Ona je primetila da su i ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i ministar odbrne Sergej Šojgu "apsolutno precizno, sa činjenicama u rukama, ali ne bez emocija" izrazili mišljenje o neprihvatljivosti takvih izjava i takvih ispada.

Moguće je da izjave nemačke ministarke o nuklearnom obuzdavanju Rusije govori o novoj školi mišljenja u Nemačkoj, primetila je ona.

- Na različite načine se može ocenjivati zašto takve izjave čujemo od brojnih političkih ličnosti, posebno u Nemačkoj. To je možda nova škola mišljenja, jer ranije oni nisu sebi dozvoljavali takve izjave; i dalje su pažljivo čuvali sećanje na Drugi svetski rat i ulozi Nemačke u tim događajima - istakla je ona.

Prema njenim rečima, predstavnici Nemačke ranije nisu sebi dozvoljavali takve izjave, jer su bolje shvatali šta je to nuklearno oružje, sećajući se američkog bombardovanja japanskih gradova Hirošime i Nagasakija.

- Sada dolaze oni ljudi koji ne znaju ni iz ličnog iskustva, mnogi ne znaju ni iz istorije svojih porodica šta je to Drugi svetski rat, šta je primena u praksi nuklearnog oružja prema zemljama i narodima i rade prilično proizvoljno. Moguće je da je to zaista nova škola mišljenja - zaključila je portparolka, prenosi Sputnjik.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov

Ranije je Ministarstvo odbrane Rusije pozvalo vojnog atašea Nemačke i uručilo mu protesnu notu zbog izjave Anegdet Kramp Karenbauer o nuklearnom obuzdavanju Rusije.

Ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov ove izjave nazvao "fantazijama" za zadovoljavanje pristalica.

Ranije je nemačka ministarka odbrane Anegret Kramp Karenbauer odgovarajući na pitanje o scenariju NATO-a za obuzdavanje Rusije u baltičkom i crnomorskom regionu, uključujući i u vazdušnom prostoru uz primenu nuklearnog naoružanja izjavila da postoji potreba "da se Moskvi vrlo jasno stavi do znanja da su zapadne zemlje spremne da koriste i takva sredstva".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading