LAVROV POGODIO PRAVO U METU: Evo šta je rekao o odnosima Rusije i NATO

Autor:

Svet

25.10.2021

20:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odnosi Rusije i NATO ne mogu se nazvati katastrofalnim jer uopšte nema odnosa između Rusije i NATO, izjavio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov posle razgovora sa šeficom norveške diplomatije Aniken Huitfeld.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov

 


- Odnosi Rusije i NATO ne mogu se nazvati katastrofalnim jer se samo nešto što stvarno postoji može se nazvati katastrofalnim. Mi nemamo odnose sa NATO - rekao je Lavrov, prenosi TASS.

NATO je 6. oktobra najavio smanjenje ruske misije u Briselu sa 20 na 10 ljudi, naredio oduzimanje akreditacije osmorici diplomata i ukidanje dve pozicije za ruske predstavnike u alijansi, a potom je zahtevao da ruske diplomate napuste Brisel pre kraja oktobra.

Lavrov je 18. oktobra saopštio da Rusija suspenduje svoju stalnu misiju pri NATO od 1. novembra i rad NATO kancelarija za informacije i vojne veze u Moskvi takođe počevši od 1. novembra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
ZorA je svanula

25.10.2021 20:36

Када би презир, мр.ња, гађење, одвратност...убијали, САД и НАТО одавно не би постојале. А можда су се разобадале јер предосећају своју пропаст? Живела вечно царица и мајка Русија!

Odgovori 10 0
Vlado Jovic

26.10.2021 01:42

NATO je naj veca i naj snaznija teroristicka organiziacija kija je ikad postojala na ovoj planeti i zbog buducnosti novih generacija treba da nestane sto je pre moguce.