POČINJE VAKCINACIJA DECE OD 3 GODINE: Mališani mogu da prime Sinofarm!

Autor: Republika

Svet

25.10.2021

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Deca od tri godine počeće da primaju vakcine protiv kovida-19 u Kini, gde je 76 odsto stanovništva u potpunosti vakcinisano i vlasti održavaju politiku nulte tolerancije prema virusu.

Foto: www.profimedia.com

Vakcinišu se i deca od 3 godine

Gradske vlasti i pokrajinske vlade u najmanje pet provincija objavile su poslednjih dana obaveštenja u kojima se najavljuje da će deca od 3 do 11 godina morati da se vakcinišu, prenosi agencija AP.

Provincije Hubej, Fuđen i Hajnan izdale su obaveštenja na nivou provincija kojima se ukazuje na nove zahteve vezano za vakcinaciju, dok su pojedinačni gradovi u provincijama DŽeđen i Hunan takođe objavili slična saopštenja.

Proširenje kampanje vakcinacije dolazi u trenutku kada pojedini delovi Kine preduzimaju nove mere za suzbijanje virusa.

Foto: Tanjug/AP

Vakcinacija dece u Kini obavezna

Severozapadna provincija Gansu, koja uveliko zavisi od turizma, zatvorila je danas sve turističke lokacije nakon što je otkrila nove slučajeve kovida-19.

Stanovnicima u delovima Unutrašnje Mongolije naređeno je da ostanu u zatvorenom prostoru zbog izbijanja zaraze.

Kineska Nacionalna zdravstvena komisija je saopštila da je u protekla 24 sata otkriveno 35 novih slučajeva lokalnog prenosa virusa, od čega cectiri u Gansuu.

Još 19 slučajeva je otkriveno u regionu Unutrašnje Mongolije, a drugi su razasuti po čitavoj zemlji.

Kina je tokom pandemije primenjivala restrikcije, karantine i obavezno testiranje na virus i uveliko je iskorenila slučajeve lokalne infekcije, a potpuno je vakcinisala 1,07 milijardi ljudi u populaciji od 1,4 milijarde.

Kina je u junu odobrila vakcinu "Sinofarm" sa Pekinškog instituta za biološke proizvode za decu uzrasta od tri do 17 godina, a nešto kasnije i vakcinu " Sinovak”. Trenutno vakciniše samo mališane starije od 12 godina, ali se ta granica sada menja.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Dejan Popović

25.10.2021 10:08

Ne znam koja budala bi vakcinisao svoju decu neispitanim vakcinama