KAD OVO VIDITE, ZGADIĆE VAM SE SVE ŠTO STE IKADA POJELI: Inspektore u Mekdonaldsu dočekala KATASTROFA, momentalno ga ZATVORILI! (FOTO)

Autor: Republika

Svet

23.10.2021

11:49

Mekdonaldsov restoran je zatvoren nakon što su zdravstveni inspektori otkrili miševe u kuhinji.

Google Street View

Zatvoreni Mekdonalds u Lejtonstounu

Mušterije u prodajnom objektu u Lejtonstounu u istočnom Londonu zamoljene su da odu kada su službenici za zaštitu životne sredine pronašli glodare i ogromnu količinu izmeta, prenosi San.

Policajci su otkrili mrtvog miša u ormaru za skladištenje, kao i površine restorana lanca brze hrane prekrivene izmetom tih glodara.

Inspektori su takođe pronašli krišku slanine i druge ostatke hrane na prljavom podu.

Savet okruga je poslao inspektore za hranu na lokaciju nakon žalbe kupaca na glodare u restoranu.

Triangle News

 

Savetnik Klajd Loks, koji nadgleda higijenu hrane u opštini, rekao je:

"Kupci treba da imaju mogućnost da bezbedno večeraju i nećemo oklevati da reagujemo kada preduzeća ne ispune svoje obaveze. Miševi nose niz bolesti koje mogu zaraziti ljude i naneti stvarnu štetu. Drago mi je da je Mekdonalds priznao svoje propuste u ovom incidentu i da sarađuje sa službenicima Saveta."

Mekdonalds je pristao da plati pune troškove Saveta Voltam Foresta od 1.821 funti za formalnu akciju zatvaranja.

Triangle News

 

Magistratski sud na Temzi je u četvrtak izdao nalog o hitnoj zabrani rada filijali zbog higijene, što znači da restoran ne može da se otvori dok ne bude potpuno očišćen od glodara i drugih rizika.

Veruje se da je to prvi slučaj ove vrste protiv lanca brze hrane u više od 20 godina.

Triangle News

 

Portparol Mekdonaldsa je rekao:

"Čistoća i higijena su nam od najveće važnosti. Čim nam je skrenuta pažnja na ovo pitanje, radili smo sa našim partnerom za prevenciju štetočina da preduzmemo hitne mere, uključujući opsežno čišćenje restorana i završetak niza strukturalnih radova kako bismo osigurali da će problemi sa higijenom biti trajno rešeni. Blisko sarađujemo sa službenicima za zaštitu životne sredine kako bismo osigurali da restoran može biti bezbedno ponovo otvoren što je pre moguće."

Triangle News

 

Komentari (2)

Loading
Mišburger

24.10.2021 00:03

Možda je neki glodar slučajno upao i u mašinu za mlevenje mesa i završio u MC mišburgeru.

Stojan

24.10.2021 05:38

To treba da vide oni koji kupuju hranu od takvih. Najzdravije je kuci spremiti a ako nije moguce barem samo nesto malo jesti sto ste sigurni da je cisto.