NEMAČKA HUŠKA NATO DA NAPADNE PUTINA, DRAMATIČNE IZJAVE UZDRMALE SVET! Udar došao nakon što je Bajden poslao AVIONE na Rusiju!

Autor: Republika

Svet

22.10.2021

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemačka ministarka odbrane Anagret Kramp Karenbauer žestoko je oplela po Ruskoj Federaciji i njenom predsedniku Vladimiru Putinu, zatraživši čak od NATO da zvaničnoj Moskvi zapreti i oružjem.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Stoltenberg i Anegret Kramp Karenbauer udruženi protiv Putina  

Prava drama odvija se na relaciji Zapad-Ruska Federacija nakon što su sile predvođene Sjedinjenim Američkim Državama pojačale prisustvo iznad Crnog mora, istovremeno optužujući Rusku Federaciju da zvecka oružjem, a ionako napetu situaciju danas je dodatno podgrejala nemačka ministarka odbane Anagret Kramp Karenbauer

Ona je, naime, u intervjuu "Dojčlandfunku" istakla kako bi NATO, na čijem je čelu Jens Stoltenberg, trebalo da pokaže Rusiji spremnost da upotrebi oružje u slučaju potrebe.

- Niko ne bi trebalo da se usudi i da samo razmatra mogućnost napada na partnere Alijanse u baltičkim zemljama i u Crnom moru - istakla je ona i poručila da Moskva sistematski narušava vazdušni prostor tih država.

- Zato bi posebnu pažnju trebalo da posvetimo zaštiti tih naših saveznika - dodala je ona, prenosi Sputnjik.

Kramp Karenbauerova je optužila Rusiju i za za konstantne sajber-napade, kao i za raspirivanje migracione krize na granici Belorusije i zemalja Evropske unije.

S druge strane, po pitanju opasnih provokacija sa Zapada oglasila se i ruska strana, istakavši da je ovih dana zabeležen opasan porast provokativnih aktivnosti u oblasti Crnog mora.  

- Sada su se okrenuli crnomorskom regionu. Primećujemo povećanu aktivnost na teritoriji Bugarske i Rumunije i idu ka tome da nakon što su Baltičko more već pretvorili u arenu vojnog suparništva, i Crno more pretvore u arenu vojne konfrontacije. To je izuzetno opasan put koji nosi opasnost od rizika izbijanja vojnih incidenata - konstatovao je zamenik šefa ruske diplomatije Aleksandar Gruško.

Kako je rekao, Rusija je bila spremna da sarađuje sa NATO kada je reč o deeskalaciji na Baltiku, ali je Alijansa odbila. 

Podsetimo, najnoviji udari na zvaničnu Moskvu došli su nakon što su borbeni avioni pod zastavom SAD, na čijem je čelu Džo Bajden, nekoliko puta poslati ka granici Rusije, zbog čega je ta zemlja morala da reaguje podizanjem svojih letelica. U međuvremenu je Putin doneo odluku da sa NATO prekine sve diplomatske odnose i povuče svoju misiju iz te organizacije.      

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Bojan

22.10.2021 13:06

Pa gde ces na Rusiju ???!!!

Odgovori 16 1
Mickey

22.10.2021 13:52

Naravno da je spremna da upotrebi oružje , ali da se odbrani od zločinačkih zapada. Fuck you!!!

Odgovori 22 5
sara

23.10.2021 12:17

Trn u oko im je Rusija i Putin, ali čačkaju mečku!!!. Rusija i Kina uvek su na udaru, jer zapad je ljubomoran i pakostan, na jačanju ove zemlje!!!.

Odgovori 16 1