PANIKA, POJAVIO SE NOVI SOJ KORONE, OPASNIJI OD DELTE! Već su prijavljeni prvi slučajevi, VIRUS JE PONOVO EVOLUIRAO i raširio se u tri temlje!

Autor: Republika

Svet

21.10.2021

08:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nova zabrinjavajuća vest stigla je iz Ruske Federacije, a naučnici strahuju da bi najnovija varijanta AY.4.2 mogla da se prenosi još lakše nego delta soj.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Potresne scene iz bolnica s obolelima od korone obilaze svet 

Dramatična vest da je koronavirus ponovo evoluirao stigla je iz Ruske Federacije, čiji su epidemiolozi zabeležili slučajeve zaraze koji ne pokazuju iste karakteristike kao oni kod pacijenata sa delta sojem, upozorivši da je nova varijanta još opasnija. 

Nova varijanta je obeležena sa AY.4.2, a strahuje se da bi mogla da se prenosi još brže i još lakše.  

- Moguće je da će se varijanta AY.4.2 brže širiti. Nova varijanta bi mogla na kraju da zameni deltu, iako bi taj proces mogao doći kasnije - potvrdio je naučnik Kamil Kafizov i istakao kako bi to moglo da izazove novo, još brže širenje infekcije. 

Rusija je, podsetimo, danima suočena s nezapamćenim crnim rekordima kada je u pitanju broj zaraženih i broj preminulih od KOVIDA-19, zbog čega je predsednik Vladimir Putin odobrio vladin predlog o jednonedeljnom "odmoru" na nivou čitave zemlje, koji će početi 1. novembra. 

Broj umrlih širom Rusije je u proteklih 24 sata u sredu dostigao nove rekorde, 1.028 umrlih i 34.073 novozaraženih.

Varijanta AY 4.2 je već detektovana i u Britaniji i u nekoliko drugih evropskih zemalja, a i Izrael je u sredu objavio da je identifikovao prvi slučaj na svojoj teritoriji. Ta varijanta čini oko šest odsto sekvenciranih uzoraka.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mina

21.10.2021 10:01

Pa zar im vakcine nisu pomogle? Mada mi deluje,da se zbog istih i pojavio novi soj.

Odgovori 30 31
Milorad Duduk

21.10.2021 18:06

@Mina - Ne laprdaj.

Odgovori 21 12