PUTIN ZAPRETIO NATO: Ako Ukrajina postane vaša članica, RUSIJA ĆE REAGOVATI!

Autor:

Svet

21.10.2021

08:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulazak Ukrajine u NATO bio bi opasan korak koji bi primorao Moskvu da reaguje, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije za Sputnjik Andrej Rudenko.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

Komentarišući izjavu ministra odbrane SAD Lojda Ostina koji je rekao da treće zemlje nemaju pravo veta na ulazak Ukrajine u NATO te da Vašington podržava Kijev u toj nameri, Rudenko je podsetio da to nije prvi put da takav stav iznose predstavnici članica Alijanse.

- Mi se ipak ne fokusiramo na zvaničan stav, nego na konkretne korake. Smatramo da bi to bio izuzetno opasan korak koji bi primorao Rusiju da reaguje na odgovarajući način. S obzirom da se tu radi o pregovorima između NATO-a i Ukrajine, na njima je da odluče kada je i šta potrebno, ali smo ih mi upozorili da će svaki korak imati posledice. NATO je upoznat sa našim stavom o Ukrajini - istakao je Rudenko.

Na samitu NATO-a u Briselu u leto 2021. godine lideri Alijanse podržali su pravo Ukrajine i Gruzije da se pridruže ovom savezu i izjavili da je potrebno da nastave reforme, ali nisu naveli vremenski okvir mogućeg ulaska ovih zemalja u organizacija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Komandant 1001

21.10.2021 10:21

Kada je Rusija sklopila vojni Savez sa Kubom onda se Washington postavio na "sve četiri" i pretio atomskim ratom, pa prema tome, sada treba Putin jasno reći kaubojima da je dosta igre ili atomski odgovor pa neka ide sve u 3p.m.