PUTIN PODIGAO AVIONE NA AMERIKANCE! Drama na nebu iznad Crnog mora, supersonični strateški bombarderi SAD udarili na Rusiju i NAJGRUBLJE PREKRŠILI ZAKON!

Autor: Republika

Svet

20.10.2021

08:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Snage Ruske Federacije, predvođene Vladimirom Putinom, gotovo momentalno su reagovale na najnoviju provokaciju američkih aviona koji su se ogromnom brzinom približavali ruskoj granici.

Republika

Foto: Tanjug/AP, Pixabay

Vladimir Putin naredio hitnu odbranu granica  

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegova zemlja ponovo su bili meta opasnih provokacija američkih snaga nakon što su dva supersonična strateška bombardera B-1B pod zastavom SAD upali na rusku teritoriju letevši znad Crnog mora i tako grubo prekršivši neke od osnovnih međunarodnih zakona. 

Zbog toga je Rusija gotovo momentalno reagovala i na letelice koje su bile u pratnji dva aviona-cisterne KC-135 poslala svoje Suhoje Su-30.

- Radi identifikovanja vazdušnih ciljeva i sprečavanja narušavanja državne granice Rusije, u vazduh su podignuta dva lovca Su-30 iz sastava dežurnih snaga pomorske avijacije i protivvazdušne odbrane Crnomorske flote. Posade ruskih lovaca identifikovale su vazdušne ciljeve kao dva supersonična strateška bombardera američkog vazduhoplovstva B-1B u pratnji dva aviona-cisterne KC-135 i ispratili ih iznad Crnog mora - saopštio je Nacionalni centar za odbranu Ministarstva odbrane Rusije, prenosi Sputnjik.    

Kako je još navedeno, povrede ruskih granica nisu dozvoljene. 

Nakon što su strani vojni avioni skrenuli sa državne granice Ruske Federacije, ruski lovci su se bezbedno vratili na matični aerodrom - zaključuje se u saopštenju.

U Centru su naglasili da je let ruskih aviona izvršen u strogom skladu sa međunarodnim pravilima za korišćenje vazdušnog prostora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading