TRAMP SE OBRUŠIO NA MRTVOG KOLINA PAUELA KOJI SE ZALAGAO ZA BOMBARDOVANJE SRBIJE! Preminuli zvaničnik je bivšeg šefa SAD nazivao NACIONALNOM SRAMOTOM!

Autor: Republika

Svet

20.10.2021

07:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši američki predsednik Donald Tramp, kog je Kolin Paeul svojevremeno nazivao nacionalnom sramotom i koji je na predsedničkim izborima 2016. podržavao Hilari Klinton, sada je reagovao na pisanje medija o njegovoj smrti.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Donald Tramp napao Kolina Pauela koji je preminuo u ponedeljak

Bivši američki predsednik Donald Tramp obrušio se na nekadašnjeg državnog sekretara SAD Kolina Pauela koji je preminuo u ponedeljak u 84. godini života od posledica koronavirusa. 

Osim što mu je smetala činjenica da je Pauel dobar deo života proveo kao republikanac, a zatim se naglo preorijentisao na demokrate, Tramp je tom zvaničniku koji je niz važnih funkcija u SAD obavljao tokom više decenija, zamerio i što je, kako tvrdi, načinio niz kobnih grešaka.

- Divno je videti da je Kolin Pauel, koji je napravio velike greške s Irakom i takozvanim oružjem za masovno uništenje, tretiran tako lepo povodom smrti od strane lažnih medija. Nadam se da će se i meni tako dogoditi jednog dana - napisao je Tramp i istakao kako je Pauel bio republikanac samo formalno.  

- Samo je napadao druge republikance. Napravio je mnogo grešaka, ali neka počiva u miru! - dodao je šef Bele kuće na kraju. 

Pauel je bio u Vijetnamu, političku karijeru je počeo još u vreme mandata Ronalda Regana, a Trampa je razbesneo time što je 2012, iako republikanac, na predsedničkim izborima podržao Baraka Obamu, a kasnije, 2016, Hilari Klinton. Trampa je pre pobede na tom glasanju nazvao nacionalnom sramotom.

Pauel je, inače, na poslednjim izborima podržao takođe demokratu, Džoa Bajdena, a nakon nereda na Kapitolu 6. januara izašao je iz republikanske stranke. Bio je jedan od glavnih zagovornika bombardovanja Jugoslavije 1999, tvrdeći da su udari iz vazduha jedini pravi način da se Slobodan Milošević prisili na ostavku, bez obzira na ljudske žrtve "kojih ima u svakom ratu".  

Tramp je, inače, najnoviju izjavu poslao mejlom jer sada tako komunicira sa pristalicama nakon što su mu ugašeni nalozi na društvenim mrežama. Ko želi može da se prijavi i redovno će mu stizati Trampovi mejlovi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading