IZRAELSKI RONILAC PRONAŠAO MAČ STAR OKO 900 GODINA: Veruje se da je iz vremena krstaša (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

19.10.2021

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelski ronilac je u blizini obale Sredozemnog mora na severu Izraela pronašao drevni mač za koji stručnjaci kažu da datira iz vremena krstaša.

Republika

Foto: youtube.com

Stručnjaci procenjuju da je mač star oko 900 godina

Uprava za antikvitete Izraela je rekla da je ronilac tokom vikenda ronio u tom području i na 150 metara od obale primetio pregršt drevnih predmeta, uključujući lengere, grnčariju i mač dug jedan metar.

Stručnjaci kažu da je na tom mestu bilo sklonište drevnih brodova i da tamo ima puno arheološkog blaga, od kojih neko datira od pre 4.000 godina, ali ga je teško pronaći jer se pesak stalno pomera.

Ronilac je predao mač vladinim stručnjacima koji su procenili da je oružje staro oko 900 godina.

Nir Distelfeld, inspektor u upravi za antikvitete iz jedinice koja sprečava krađu, rekao je da je mač obavijen morskim organizmima, ali da je očito napravljen od gvožđa, te da je otkriće fascinatno jer se radi o ličnom predmetu koji vas vraća 900 godina unazad "u drugo doba, sa vitezovima, oklopima i mačevima".

Mač će biti očišćen i dalje analiziran, a roniocu Šlomiju Kacinu je data zahvalnica jer je postupio kao dobar građanin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading