ŽIVE SPALIO DVE ĆERKE I ČETVORO UNUČIĆA, NAJMLAĐE DETE IMALO JE SAMO ČETIRI MESECA! Monstrum počinio zločin jer se jedna od njih udala iz ljubavi!

Autor: Republika

Svet

18.10.2021

15:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Monstrum Manzur Husain ubio je dve ćerke i četvoro unučića, a kako se veruje i rođenog brata, nakon što je postavio požar u njihovoj porodičnoj kući 18 meseci posle venčanja mlađe naslednice.

Foto: Tanjug/AP

Jezivo šestostruko ubistvo potreslo je Pakistan/Ilustracija

Stravično masovno ubistvo potreslo je Pakistan nakon što je obelodanjeno da je Manzur Husain spalio svoje dve ćerke i četvoro unučića jer se jedna od njih udala iz ljubavi, tvrdeći kasnije da je u pitanju zločin iz časti.

Monstrum je, naime, podmetnuo požar u kući u kojoj su njegove ćerke Kuršid Mai (35) i Faucija Bibi (19) živele sa svojim muževima, ne mareći što se unutra nalaze i deca, među kojima i četvoromesečna beba. Ona je, takođe, umrla u mukama u jezivoj vatrenoj stihiji. 

U trenutku požara muževi dve nesrećne žene nisu bili kod kuće. 

- Sve ovo se dogodilo zbog rivaliteta između dve porodice. Jedna devojka se udala iz ljubavi, a ne onako kako je bilo dogovoreno - potvrdio je policijski zvaničnik Abdul Mađid, otkrivši da je pre 18 meseci mlada Faucija Bibi (19) rekla sudbonosno "da" svom mužu Mehbubu Ahmadu, uprkos činjenici da se sa tim nije slagao njen otac. 

- Nisam bio kod kuće u trenutku kada je on podmetnuo vatru. Kada sam se vratio ujutru posle noćne smene sve je još gorelo - rekao je vidno potreseni Ahmad koji je, osim supruge, izgubio i četvoromesečnog sina. 

Ostalo troje mališana uzrasta dve, šest i 13 godina, bila su deca Kuršid Mai (35) i njenog supruga. Osim njih stradao je i jedan odrastao muškarac za kog se veruje da je stric stradalih žena, to jest brat ubice.

Prema rečima nesrećnog Ahmada, u trenutku kada je stizao do spaljene kuće on je video kako Manzur Husain sa još jednom muškom osobom napušta mesto tragedije. 

Inače, u Pakistanu svake godine bude ubijeno 1.000 ljudi iz časti, među kojima je najviše žena. One su žrtve jer svojim izborima navodno kaljaju ugled porodice, pri čemu većina ubistava i ne bude tako zavedena, već kao samoubistvo ili prirodna smrt. Takođe, u Pakistanu je 2016. usvojen zakon po kom ubica može da prođe nekažnjeno ukoliko mu porodica žrtve "oprosti", što se u slučajevima "zločina iz časti" najčešće i dešava. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading