ALBANCI TUŽILI BAJDENA! Na meti i američki državni sekretar Entoni Blinken, VAŠINGTON U ŠOKU!

Autor: Republika

Svet

18.10.2021

11:32

Članovi albanske porodice Misljimi tužili su američkog predsednika Džoa Bajdena, državnog sekretara SAD Entonija Blinkena i još dvojicu zvaničnika jer im Vašington nije odobrio stalno boravište u Americi.

Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden 

Članovi albanske porodice Misljimi tužili su američkog predsednika Džoa Bajdena nakon što njihov zahtev za dobijanje boravišta u SAD, uprkos činjenici da su izabrani za dobijanje "vize za raznolikost", nije, kako tvrde, uzet u razmatranje.

Iz zvaničnog Vašingtona Misljimijevima je najpre saopšteno kako njihov zahtev ne može da bude procesuiran prvo zbog pandemije, a kasnije je centar koji odlučuje o svakom slučaju razmotrio i njihov, ali ih nije stavio na listu prioriteta.

Kako navodi Spujtnjik, osim Bajdena, na meti tužbe se našao i državni sekretar SAD Entoni Blinken, američki ambasador u Tirani Jurij Kim i direktor konzularnih poslova Morgan D. Majls.

Porodica tvrdi da američki savezni zvaničnici nisu poštovali administrativne procedure i traži od suda da naredi Stejt departmentu SAD da razmotri podnošenje zahteva i dobijanje te vize, preneo je Tanjug.

Zvanični Vašington se još nije oglašao po pitanju tužbe, ali mediji prenose kako će takav potez Albanaca naići na žestoka negodovanja. 

 

Komentari (0)

Loading