ALBANCI TUŽILI BAJDENA! Na meti i američki državni sekretar Entoni Blinken, VAŠINGTON U ŠOKU!

Autor: Republika

Svet

18.10.2021

09:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Članovi albanske porodice Misljimi tužili su američkog predsednika Džoa Bajdena, državnog sekretara SAD Entonija Blinkena i još dvojicu zvaničnika jer im Vašington nije odobrio stalno boravište u Americi.

Foto: Tanjug/AP

Američki predsednik Džo Bajden 

Članovi albanske porodice Misljimi tužili su američkog predsednika Džoa Bajdena nakon što njihov zahtev za dobijanje boravišta u SAD, uprkos činjenici da su izabrani za dobijanje "vize za raznolikost", nije, kako tvrde, uzet u razmatranje.

Iz zvaničnog Vašingtona Misljimijevima je najpre saopšteno kako njihov zahtev ne može da bude procesuiran prvo zbog pandemije, a kasnije je centar koji odlučuje o svakom slučaju razmotrio i njihov, ali ih nije stavio na listu prioriteta.

Kako navodi Spujtnjik, osim Bajdena, na meti tužbe se našao i državni sekretar SAD Entoni Blinken, američki ambasador u Tirani Jurij Kim i direktor konzularnih poslova Morgan D. Majls.

Porodica tvrdi da američki savezni zvaničnici nisu poštovali administrativne procedure i traži od suda da naredi Stejt departmentu SAD da razmotri podnošenje zahteva i dobijanje te vize, preneo je Tanjug.

Zvanični Vašington se još nije oglašao po pitanju tužbe, ali mediji prenose kako će takav potez Albanaca naići na žestoka negodovanja. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading