JEZIVA SMRT U MORU - AJKULA MLADIĆU ODGRIZLA POLNI ORGAN! Nesrećnog osamnaesgodišnjaka izvukli su na obalu, krvi je bilo na sve strane, NIJE MU BILO SPASA! (FOTO, VIDEO)

Autor: Republika

Svet

16.10.2021

13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hoze Ernesto da Silva (18) doživeo je zastrašujuću smrt nakon što nije poslušao spasioce i izašao iz vode iako je bilo jasno da se u njoj nalaze ajkule.

Foto: Printscreen

Snimljen trenutak nakon što je nesrećnog Da Silvu osakatila ajkula  

Mladi Brazilac Hoze Ernesto da Silva (18) umro je u mukama nakon što ga je u moru kod čuvene Pijedad plaže na severu zemlje napala ajkula i odgrizla mu polni organ, usled čega je izgubio mnogo krvi. Nije mu bilo spasa. 

Unezvereni ljudi s plaže su posmatrali borbu za život nesrećnog momka, koja je usledila nakon što su mu spasioci nekoliko puta poslali upozorenje da se približi obali jer pojava morskih pasa u tom području nije retka pojava. Verujući da ne može ništa loše da mu se desi, Hoze je nastavio da pliva na nepropisnoj udaljenosti, ali onda je usledio pakao. 

Spasioci su ne mareći za sopstvene živote poskakali u vodu kako bi pomogli Da Silvi, ali čak i nakon što nekako uspeli da zaplaše neman i izvuku ga na obalu, shvatili su da mu nema spasa. Iz njega je liptala krv koju nisu mogli da zaustave.

- Nastavi da dišeš - čuje se na snimku kako spasioci daju podršku mladiću koji se očajnički bori da ostane u životu.  

 

 

U jednom trenutku je ipak izgubio svest i bio je živ u trenutku kada je na plažu stigla Hitna pomoć, ali je preminuo u bolnici nedugo nakon operacije

- Nije bio pri svesti i imao je više nego ozbiljnu ranu. Operisali smo ga i nadoknadili izgubljenu krv, ali doživeo je ekstremno jak šok i nije izdržao - rekao je direktor bolnice Recife’s Restauracao. 

S druge strane, Rodrigo Matias iz vatrogasne brigade, otkrio je da je Hoze zajedno sa bratom plivao u delu plaže koja je inače označena kao opasna zbog prisustva ajkula.

- Skoro neposredno nakon trenutka kad su im spasioci viknuli da se vrate, njega je ajkula ujela - istakao je Matias. 

Foto: Printscreen

Umro u stravičnim mukama, Hoze Ernestor da Silva 

Vagner Monteiro, jedan od ambulatnih lekara koji su došli s kolima Hitne pomoći da pomognu Hozeu, otkrio je lokalnim medijima da je mladić doživeo i srčani udar nedugo nakon što je stigao u bolnicu. 

- Ajkula mu je otkinula penis i deo butine i butne kosti. Izgubio je mnogo krvi i bio je u izuzetno kritičnom stanju - naveo je Monteiro. 

Povodom tragedije se oglasila i mladićeva majka Elisanđela dos Anjos (42) koja je istakla da nije znala da joj sin na plaži jer je to uradio krišom. 

- Znao je da sam protiv toga jer je opasno i nije mi se ni javio. Verovala sam da je negde oko kuće - rekla je neutešna majka.

Za smrt deteta je saznala nakon što ju je s plaže pozvao drugi sin Ezikuel, koji je čudom izbegao neman jer je sa Hozeom bio u moru.   

Inače, snimak Hozeovog stradanja je zabeležen 2018. ali je ponovo pušten u medije zbog sve učestalijih napada morskih pasa širom sveta, pogotovo u Brazilu.  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading