UZALUD SAM POKUŠAVAO DA JE SPREČIM: Godinama ZLOSTAVLJAO devojku, a onda ju je UBIO i pokušao da inscenira njeno SAMOUBISTVO!

Autor:

Svet

16.10.2021

13:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kevin Ešton (45) godinama je mučio svoju 54-godišnju partnerku Helen Džoj pre nego što ju je pretukao do smrti i iscenirao njeno samoubistvo u njihovom stanu u Lisou, u blizini Liverpoola, u januaru.

Foto: Liverpool Echo

Kevin Ešton

Sud je čuo da ju je ubio u petak 29. ili subotu 30. i ostao u stanu sve dok u nedelju nije otišao da kupi kanabis, govoreći svom trgovcu: "Gospođa je mrtva".

U ponedeljak je otputovao u roditeljsku kuću, ispričavši istu vest ocu, koji je pozvao policiju.

Helen je pronađena kako leži na dušeku sa plišanom igračkom, bočicom jabukovače Frosti Džek i fotografijom njenog nekadašnjeg kućnog ljubimca, koje je, kako je otkriveno, postavio Ešton.

U međuvremenu je 45-godišnjak pronađen kako pije alkohol iz šolje i priveden je, nakon čega je zakukao: "Moja je*ena ženska je mrtva, i sada krivica pada na mene."

Foto: Liverpool Echo

Helen Džoj

Nakon obdukcije, na Heleninom telu je pronađena 121 povreda, uključujući krvarenje u mozak, slomljen nos, 14 slomljenih rebara i ogrebotine na skalpu i desnima.

Ešton je tvrdio da je ona padala u protekle dve godine, uključujući 10 do 15 puta u poslednja dva meseca, i da je uzalud pokušavao da spreči njeno lupanje glavom o zid u nedavnom "napadu halicinacija".

Porotnicima je trebalo samo dva sata i 23 minuta da ga u četvrtak proglase krivim za ubistvo.

Sud je saznao da je triput ranije bio osuđivan za napad na Helen u proteklih šest godina.

Zajednički prijatelj para, koji su oboje bili alkoholičari, video ga je kako joj zabada praznu bocu jabukovače u oko nakon što je rekla da ju je tukao osam godina.

Komšije su ih redovno čule kako viču jedno na drugo, ali su samo Eštona čule kako viče u danima pre Helenine smrti, dodali su tužioci.

Patolog je rekao da bi neke Helenine povrede mogle biti posledice pada, ali generalno, obrazac je ukazivao na "nasilni, nedavni i po život opasan napad, koji je uključivao udarce u njenu glavu, ali i u vrat“.

Uzrok smrti bile su "višestruke povrede sa terminalnom hipotermijom".

Eštonu je određen pritvor do izricanja presude 12. novembra, navodi Metro.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading