KLINTON NA NAJJAČIM LEKOVIMA, BORBA LEKARA TRAJE! Bivši američki predsednik zadržan u bolnici, još nije pobedio TROVANJE KRVI!

Autor: Republika

Svet

16.10.2021

12:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekadašnji predsednik Amerike Bil Klinton zadržan je u bolnici dan duže jer i dalje intravenski mora da dobija jaku terapiju za opasnu urinarnu infekciju Ešerihijom koli, koja mu je ušla u krv.

Foto: Tanjug/AP

Bil Klinton zadržan u bolnici još jedan dan 

Bivši američki predsednik Bil Klinton (75), koji je u utorak zbog trovanja krvi hitno primljen u Univerzitetsku kalifornijsku bolnicu Irvin medicinski centar, zadržan je još jedan na intenzivnoj nezi, dok istovremeno američki mediji izveštavaju da se on dobro oseća, da svi tretmani daju rezultate i da je nekadašnji šef SAD dobrog raspoloženja. 

Kako je saopšteno, sepsa, koja je nastupila nakon što je Klintonu dijagnostikovana urinarna infekcija izazvana bakterijom Ešerihijom koli, koja se brzo toliko namnožila da je iz mokraćnog trakta prešla i u krv, mora da se tretira više dana jakim antibioticima. Zbog toga je bivši lider i zadržan još jedan dan kako bi intravenski dobijao četiri leka s najširim spektrom delovanja.   

- Gospodin Klinton se dobro oporavlja. Svi zdravstveni indikatori idu u dobrom smeru. Ostaće još u bolnici kako bi instravenski dobijao antibiotike i izborio se sa infekcijom. Snažnog je duga i zahvalan je svima koji su uz njega, kako iz Amerike, tako i iz celog sveta - naveo je njegov portparol Ejndžel Urena. 

Povodom Klintonovog stanja u petak se oglasio i aktuelni lider Amerike Džo Bajden koji je istakao da je čuo da zdravlje njegovog prethodnika ide u dobrom smeru. 

- Ide mu dobro, zaista je tako. Izaći će iz bolnice i mi ćemo porazgovarati o tome, baš kao što smo to radili i ranije... bićemo zajedno - poručio je Bajden i naglasio kako stanje bivšeg predsednika nije ozbiljno i kako će se veoma brzo oporaviti.  

 

 

Klintonova supruga i nekadašnja državna sekretarka SAD, Hilari Klinton, ponovo je viđena kako napušta bolnicu u kojoj je smešten njen suprug. Ona se, međutim, nije oglašavala u medijima da komentariše Klintonovo stanje, a svi su je snimili u društvu bliske saradnice Hume Abedin koja je, podsetimo, preko muža Entonija Vajnera bila umešana u aferu u vezi sa Hilarinim zloupotrebama privatnog mejla u poslovne svrhe neposredno pre izbora 2016. Tada je, podsetimo, bila protivkandidat Donaldu Trampu i izgubila je na glasanju. 

Hilarini slobodni ulasci u bolnicu pokrenuli su lavinu komentara na društvenim mrežama, budući da su širom SAD na snazi stroge epidemiološke mere, koje, između ostalog, podrazumevaju i da posete voljenima u medicinskim ustanovama nisu dozvoljene.    

Podsetimo, Klinton je još 2004. imao četvorostruki baj-pas na srcu, a prošle nedelje mu je pozlilo nakon što je osetio blagu glavobolju i mučninu. Nakon što je povraćao, hitno je prevezen u bolnicu.    

Lekari su nakon hospitalizacije saopštili kako očekuju da će bivši predsednik do vikenda biti kod kuće i kako će najverovatnije nastaviti s oralnom upotrebom antibiotika. 

Sepsa - Tihi ubica 

 

Sepsa je stanje opasno po život koje nastaje onda kada se infekcija toliko proširi telom da ono započne s agresivnim imunim odgovorom tako da odbrambene ćelije organizma počnu da napadaju sopstvene organe. Može da je uzrokuje bilo koja vrsta infekcije izazvana virusom, bakterijom ili gljivicom. 

Sepsa može da preraste u septički šok, koji je praćen dramatičnim padom krvnog pritiska, što dalje vodi ka opasnom oštećenju vitalnih organa, pa i smrti. Ako se otkrije na vreme može da se tertira antibioticima. Simptomi trovanja krvi su slični gripu i podrazumevaju malaksalost i bol u mišićima, dezorijentisanost i otežanost govora, prekide u disanju, promene boje kože, kao i konfuzno stanje koje se progresijom bolesti ekstremno brzo pogoršava.    

Više od 11 miliona ljudi širom sveta svake godine umre od sepse. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
kiki

16.10.2021 17:55

To mu je kazna sto je trovao Srbe prljavim bombama. Kako je cinio dobro je i prosao.

Odgovori 24 0
Mladen

17.10.2021 11:34

Pravda je spora ali dostižna. Ovaj belosvetski kriminalac nije zaslužio da živi ni jeda dan, bog sve zna i sve vidi, i brzo ćemi izreći smrtnu kaznu, za sve što je učiio prema Srpskom narodu i državi a i u drugim državama sveta !!!!!

Voja

17.10.2021 13:51

Došao đavo po svoje, pati što duže