DEJVID EJMS NIJE JEDINI BRUTALNO UBIJEN POSLANIK: Svi detalji tragedije! POLICIJA OTKRILA SVOJE SUMNJE! (FOTO)

Autor:

Svet

15.10.2021

19:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Odeljenje za borbu protiv terorizma večeras vodi istragu o ubistvu torijevskog poslanika, ser Dejvida, potvrdila je policija.

Foto: Ap photo

Mesto zastrašujućeg napada

Britanski poslanik iz redova Konzervativne partije Dejvid Ejms (69) izboden je danas na smrt na sastanku lokalnog odbora. Ejms je predstavljao zapadni Sautend u Eseksu, a napadnut je u metodističkoj crkvi u mestu Li-on-Si.

Odeljenje za borbu protiv terorizma pokrenulo je istragu o brutalnom ubistvu koje je udarna tema širom sveta.

Do tragedije je došlo oko 12.05 časova, kada je napadač (25) uleteo u crkvu i više puta izbo nožem nesrećnog čoveka koji je stajao za govornicom, naočigled izbezumljenih prisutnih ljudi.

Sličnost sa ubistvom Džo Koks

Daily Mail navodi sličnosti ovog ubistva sa ubistvom laburističke poslanice Džo Koks. U nju je desničarski terorista u junu 2016. pucao tri puta i onda je izbo nožem dok je ležala u lokvi krvi na zemlji.

Republika

Foto: Ap photo

Cveće za ubijenu Džo Koks

 

Njena sestra Kim Lidbiter, koja je u međuvremenu izabrana za laburističku poslanicu, rekla da se oseća uplašeno od napada i da ju je njen partner zamolio da se povuče nakon smrti Ser Dejvida.

Brendan, suprug ubijene Džo, nakon ovog incidenta se oglasio na tviteru: Moje misli su sa Dejvidovom porodicom. Oni su sve što je važno sada. Ovo me je podsetilo na sve. Bol, gubitak, ali i koliko ljubavi nam je javnost pružila nakon gubitka Džo. Nadam se da sada možemo učiniti isto za Dejvida
 

Jedna žena je istrčala iz crkve u haosu vičući na telefon nakon što je nazvala 999, rekavši "Neko je izboden, molim vas dođite brzo, on ne diše". Policija Eseksa zadržala je napadača na mestu događaja i zapenila oružje. On je sada u pritvoru i uhapšen je zbog sumnje da je izvršio ubistvo.


Bolničari su pokušavali više od sat vremena da spasu Dejvidov život na podu crkve u Eseksu, ali nije mu bilo spasa. Policija je potvrdila njegovu smrt oko 15 časova.

Šef policije Ben-Džulijan Harington izjavio je da je 69-godišnji poslanik "jednostavno obavljao svoje dužnosti kada mu je život prekinut na užasan način".

Harington je rekao da će istraga utvrditi da li je reč o terorističkom incidentu, dodajući da će biti "otvoreni" kada je reč o motivima. 

Republika

Foto: Tanjug/AP

Boris Džonson reagovao na ubistvo političara

Boris Džonson: Veliki gubitak

U međuvremenu, oglasio se i premijer Boris Džonson.

- Dejvid je bio čovek koji je strastveno verovao u ovu zemlju i u njenu budućnost, mi smo danas izgubili sjajnog državnog službenika i veoma voljenog prijatelja i kolegu, a naše misli su danas sa njegovom suprugom, decom i porodicom - rekao je Džonson.

Kako prenosi Telegraph, za 25-godišnjeg uhapšenog se verovalo da je "somalijskog porekla".

Ser Dejvid je bio oženjen i otac je petoro dece. On je šesti poslanik koji je ubijen, navodi Daily Mail. Nije poznato da li je njegova supruga bila u crkvi u trenutku njegovog ubistva.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading