KAD JE REKLA MAJCI KAKAV JOJ JE POLNI ORGAN, ŽENA SE FRAPIRALA! Odmah je ćerku odvela kod lekara! DEVOJKA DUGO MISLILA DA JE TO NORMALNO!

Autor:

Svet

15.10.2021

11:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mlada Velšanka Ti Bartlet iz Novog Južnog Velsa rođena je sa neobičnom stanjem - ona ima dve vagine! Nedavno je za britanske medije otkrila da je mislila da je "normalno" da stavlja po dva tampona svakog meseca pre nego što joj je postavljena dijagnoza.

Republika

Foto: Printskrin

Ti kaže da dugo nije znala da žene ne bi trebalo da imaju dva vaginalna otvora

Ti je priznala da je kao tinejdžerka mislila da sve žene imaju dva vaginalna otvora i da nije neobično što mora da koristi dva tampona istovremeno. Otkrila je da nešto nije u redu tek kada je upitala svoju majku u koji od dva otvora treba da stavi tampon, što je dovelo do hitnog odlaska kod lekara, piše "Daily Mail".

Njoj je u 16. godini konačno dijagnostikovan vaginalni septum - stanje do kog dolazi kada se ženski reporduktivni sistem ne razvije u potpunosti, ostavljajući razdelni zid tkiva u vagini.

- U tom periodu nisam imala naviku da komuniciram sa mamom o neprijatnim temama. Jednog dana sam razgovarala sa mamom i najboljom drugaricom i onda sam ih pitala u koji otvor treba da stavim tampon, levi ili desno. Mama je gledala zabezeknuto, i svađale smo se oko toga, ona je tvrdila da ne postoji dva otvora. Predložila je da odemo kod lekara. Tada sam shvatila da je bila ozbiljna i da zaista ne bi trebalo da postoje dva otvora - ispričala je ova 24-godišnjakinja.

Ti ističe da je prilikom prvog kontakta sa lekarima imala utisak da je "luda" jer su "zanemarivali" sve što im je ona govorila.

- Doktor je pogledao, zatim se osvrnuo ka meni i rekao "Ma, to je normalno", a zatim nas je praktično izgurala kroz vrata. Otišla sam iz ordinacije šokirana. Počela sam da se osećam kao da sam poludela - priseća se ova devojka.

Ginekolog je zaista potvrdio da ima dva vaginalna otvora, a dobila je i upozorenje da će to otežati njene seksualne odnose, ali i porođaj u budućnosti. Zato je Ti već u 17. godini podvrgnuta operaciji uklanjanja septuma.

- Bukvalno je neko mogao da se zaglavi u meni tokom seksualnog odnosa jer je rupa duplo manja od normalne. To me je izluđivalo. Sa tadašnjim dečkom sam i dan danas, a bio mi je podrška kada sam mu rekla šta se dešava. Rekao mi je da ćemo se time pozabaviti kada dođe vreme - otkrila je Ti.

Ona je svoje iskustvo podelila i na društvenim mrežama kako bi podigla svest o ovoj dijagnozi, a kaže da je dobila na desetine poruka žena koje prolaze kroz slično stanje.

- Najluđe je što mi se puno žena javilo sa porukama da imaju slične probleme. Nisu znale da to nije normalno. Drago mi je što nisam jedina koja je kroz to prošla. Iskreno, neko vreme sam mislila da sam idiot jer nisam shvatila da nije normalno imati dva otvora. Ali, nakon što sam objavila video o tome, videla sam da još žena zaista ne zna da ne bi trebalo da postoje dva otvora. Više ne brinem o tome. To sam bila ja, sada je gotovo i sada sam dobro - zaključila je ona, a prenosi Blic Žena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading