ZAPADU SMETA JAKA RUSIJA! Lavrov: Sankcijama pokušavaju da nas oslabe!

Autor: Tanjug, Republika

Svet

15.10.2021

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da se Zapadu ne dopada stabilan razvoj Rusije i njeno jačanje na međunarodnoj sceni, pa da zato pokušava na sve moguće načine da izvrši pritisak na Rusiju, uključujući sankcije.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Sergej Lavrov

- Zapadnim kolegama otvoreno se ne sviđa stabilan unutrašnji razvoj Rusije, jačanje naših pozicija na međunarodnoj areni - rekao je Lavrov, prenosi RIA Novosti.

Dodao je da zato Zapad pokušava da izvrši pritisak na Rusiju, koristeći širok spektar, kako je rekao, nelegitimnih instrumenata - od jednostranih sankcija i provokacija informacijama do mešanja u unutrašnje stvari.

Podsetimo, Crna Gora, Albanija, Ukrajina i Norveška pridružile su se produženju sankcija EU protiv Rusije zbog, kako je obrazloženo, akcija protiv ukrajinskog teritorijalnog integriteta, suvereniteta i nezavisnosti.

Savet EU usvojio je 10. oktobra odluku kojom su obnovljene postojeće restriktivne mere Rusiji za narednih šest meseci, do 15. marta 2022. godine.

Savet je 10. septembra odlučio da produži sankcije Rusiji "zbog akcija koje podrivaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine za još šest meseci".

Restriktivne mere u pogledu akcija koje, tvrde u EU, podrivaju ili ugrožavaju teritorijalni integritet, suverenitet i nezavisnost Ukrajine prvi put su uvedene 17. marta 2014. godine.

Mere predviđaju ograničenja putovanja, zamrzavanje imovine i zabranu stavljanja sredstava ili drugih ekonomskih resursa na raspolaganje licima i subjektima na spisku. Sankcije će se i dalje primenjivati za 177 pojedinaca i 48 ustanova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading