AMERIKA U STRAHU OD KINESKOG SVEMIRSKOG ORUŽJA: Peking bi mogao ZAGOSPODARITI planetom uz pomoć "kinetičkih ubica"!

Autor:

Svet

15.10.2021

07:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kina uvodi u eksploataciju svemirsko oružje, kao što su orbitalne rakete i sajberoružje, kako bi uspostavila kontrolu u svemiru i dominirala Zemljom, piše američki Vašington post pozivajući se na izveštaj Kineskog instituta za istraživanja svemira.

Republika

Foto: pixabay.com

Foto: Ilustracija

Kinesko vojno rukovodstvo smatra da će kosmos postati nova arena sukobljavanja, te da će onaj ko ga kontroliše, biti dominantan i na Zemlji, navodi američki list.

Prema navodima Vašington posta, u dokumentu Kineskog instituta za istraživanje svemira navodi se kako je Kina ostavila veliku količinu otpada u svemiru 2007. godine posle ispitivanja protivsatelitskih raketa. Taj otpad, koji se sastoji od 3.400 lebdećih komada, ugrožavaće godinama sigurnost satelita i svemirskih letelica.

- Kineska armija odredila je svemirski prostor kao zonu vođenja borbenih dejstava. Kina je dužna da se za nju bori i da je zauzme ukoliko želi da dobija ratove budućnosti - citira Vašington tajms navodni dokument i dodaje kako u njemu stoji da "ko kontroliše svemir, kontroliše i Zemlju".

Američki medij navodi da Kina smatra kosmičke sisteme a komandovanje i kontrolu, vezu, obaveštajni rad i osmatranje, ključnim za vođenje visokotehnološkog rata.

- Istovremeno, kineski vojni analitičari vide u kosmosu i mogućnost da neprijatelj bude kritično ranjiv, ukoliko mu bude uskraćen pristup kosmičkim prostranstvima - navodi Vašington post.

Zbog toga, kineska armija navodno planira da demonstrira silu u kosmosu daleko od svojih granica, i tako pobedi neprijatelje.

Američki medij navodi da kinesko svemirsko oružje "uključuje širok spektar sistema".

- Kineska armija počela je tranziciju od njegovog testiranja u uključivanje u naoružanje. Radi se o "kinetičkim ubicama", precizno vođenim projektilima koji velikom brzinom pogađaju satelite, satelitima ubicama u orbiti, usmerenim energetskim oružjima, elektronskim ometačima i kapacitetima za sajber ratovanje - navodi američki list, prenosi Sputnjik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading