OBJAVLJENI PODACI O VAKCINACIJI U EU: Evo koliko punoletnih građana je imunizovano

Autor:

Svet

12.10.2021

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Evropskoj uniji je 75 odsto punoletnih građana vakcinisano, saopštila je danas evropska komesarka za zdravlje Stela Kirijakidis.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ilustracija


Ministri zdravlja zemalja Evropske unije danas su se na neformalnom zasedanju u Sloveniji informisali o pravljenju zdravstvene unije u EU-u, kako bi blok odgovorio na buduće zdravstvene izazove, prenosi Tanjug.

Evropska stretegija nabave vakcina i imunizacije omogućila je "uspeh bez presedana", pri čemu su ključni bili saradnja članica i pokazana solidarnost, kazala je Kirijakidis.

Uspeh se, po njenim rečima, pokazao u tome što je do sada u EU imunizovano 75 odsto odraslih osoba, prenela je Hina.

- Međutim, potreban nam je i veći procenat vakcinisanih i to svuda. To je bila moja glavna poruka - dodala je.


Kako bi se postiglo da se strategija vakcinisanja i kontrolisanja pandemije, a zatim povratka u normalan život osigura na globalnom nivou, potrebna je i solidarnost, pa je i na današnjem neformalnom zasedanju ministara zdravlja dato jasno obećanje da će EU državama van Unije do sredine iduće godine donirati 500 miliona doza vakcina protiv kovida, od čega 250 miliona pre kraja ove godine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading