PRODAJE SE PUTINOVA ZVER OD SKORO 3 TONE: Pun paket opreme, a cena prava sitnica (VIDEO)

Autor: Republika

Svet

12.10.2021

18:08

Prodaja ruskog luksuznog automobila "aurus senat“ počela je pošto je stigao u prodajne salone u Moskvi. Svi primerci ovogodišnje proizvodnje već su rasprodati, a cena je 24 miliona rubalja, odnosno nešto manje od 289.000 evra.

youtube/OrganiCar/Tanjug/AP

U prodaji Putinov aurus senat

 

Serijska proizvodnja "aurus senata" počela je u krajem maja ove godine u pogonu u Jelabugi.

Kako je rečeno u salonu „Avilon“, koji prodaje „aurus senat“, već je prodato 350 primeraka, što je proizvodna kvota za ovu godinu, a već se primaju narudžbe za modele koji će biti proizvedeni 2022, piše kars.ru, a prenosi Sputnjik.

 

Svi naručeni modeli su sa najvišim paketom opreme, koji se trenutno jedini i nudi. Jedina razlika u prodatim modelima je u boji karoserije.

 

Kupci će u budućnosti moći da personalizuju opremu ovog super-luksuznog automobila. Trenutno je jedina dodatna opcija kupovina blindiranog „aurusa“. U tom slučaju, cena se formira individualno, a rok isporuke može biti najmanje osam meseci.

Kako navodi diler „Avilon“, „aurus senat“ do 100 kilometara na sat ubrzava za 4,7 do 6 sekundi, maksimalna brzina mu je 250 kilometara na čas, a potrošnja 13 litara na 100 kilometara.

„Aurus“ ima hibridni pogon, sa osmocilindričnim benzinskim motorom od 4,4 litra sa dvostrukim turbo-punjačem. Ukupna snaga mu je 589 konjskih snaga, a obrtni momenat 880 njutnmetara pri 2.200 do 4.750 obrtaja u minuti.

„Aurus senat“ dug je 5,63 metra, težak 2,8 tona, a međuosovinsko rastojanje mu je 3,3 metra.

Ima veoma bogatu opremu, kako i dolikuje luksuznom automobilu, kao što su držači za čaše sa grejanjem i hlađenjem, satelitsko praćenje, minibar, 3D kamere koja prikazuje ceo krug oko automobila i automobil iz ptičje perspektive, četvorozonska klima, poseban multimedijalni sistem napred i pozadi...

Automobili „Aurus“ u osnovnoj i posebnim varijantama do sada su korišćeni kao službena vozila najviših ruskih funkcionera, među kojima je i predsednik Vladimir Putin.

 

 

 

Komentari (0)

Loading