AJKULA MI JE KIDALA NOGU, ALI NISAM HTEO DA SE PREDAM I SAVLADAO SAM JE! Potresna ispovest surfera koji je preživeo pakao: OVO JE JEDINI NAČIN DA PREŽIVITE!

Autor: Republika

Svet

11.10.2021

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američki surfer Erik Stenli preživeo je pakao nedaleko od kalifornijske plaže kada ga je na oko 45 metara od obale napao morski pas.

Republika

Foto: Ilustracija: Republika, Pixabay, Facebook

Surfer Erik Stenli preživeo pakao  

Kalifornijski surfer Erik Stenli preživeo je neviđeni pakao nakon što ga je nedaleko od čuvene plaže Salmon krik, na oko 45 metara od obale, napao ogromni morski pas koji je u jednom trenutku počeo da mu kida nogu, što je, kako je otkrio Amerikanac, bol kakav nikad neće uspeti da opiše rečima.

On je, ipak uspeo da savlada morsku neman i učini ono što bi retko kome pošlo za rukom. Surfer je, naime, nekako uspeo da ajkulu šutne drugom nogom u glavu, nakon čega se ona momentalno okrenula i pobegla u dubinu. 

- Osetio sam težinu. Kao da sam plivao s vrećom cigli. Kada me je ugrizao, osetio sam veliku bol i pomislio da ću ili umreti ili ostati bez noge. Tada sam ga udario u glavu. Bio je to slab udarac za tako veliku životinju pa sam se iznenadio kada me je pustio - prisetio se Stenli kom je u pomoć ubrzo pritekao drugi surfer Džared Dejvis.

 

 

Čuo sam samo kako neko vriši "morski pas", "napolje", "upomoć" - istakao je Dejvis i dodao kako je Stenli sigurno spasao više života ljudi koji su se mirno kupali pre nego što je neman nasrnula na njega.   

Nakon što se je odbranio, Stenliju je na obali pružena pomoć i elastičnom trakom za vezivanje daski za surfovanje mu je noga pritegnuta uz kost. 

Lekari su otkrili da su nervi u njegovoj nozi možda nepovratno oštećeni, ali on kaže da je zahvalan što je preživeo i da se nada da će i dalje biti deo surferske zajednice.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading