OTKRIVENO U KAKVOM JE STANJU MILOŠ ZEMAN! Sakuplja mu se tečnost u stomaku?!

Autor: Republika

Svet

11.10.2021

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Portparolka bolnice u koju je u nedelju primljen češki predsednik Milkoš Zeman saopštila je da je njegovo stanje stabilno, ali je odbila da komentariše navode pojedinih čeških medija da on pati od ozbiljnog poremećaja sakupljanja vode u stomaku.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Češki predsednik Miloš Zeman vodio tešku bitku tokom vikenda 

Češki predsednik Miloš Zeman, koji je trebalo da vodi postizborne razgovore o sastavljanju nove vlade, u stabilnom je stanju nakon što je bio na intenzivnoj nezi tokom vikenda.

To je otkrila portparolka Centralne vojne bolnice u koju je lider zemlje smešten nakon što mu se stanje naglo pogoršalo neposredno posle sastanka sa dosadašnjim premijerom Andrejom Babišem, čija je stranka ANO u subotu nenadano izgubila izbore od opozicione koalicije. On, međutim, i dalje ima šanse da sastavi vladu ukoliko mu Zeman poveri još jedan mandat, ali to će po svoj prilici još morati da sačeka dok predsednik ne izađe iz bolnice.    


Direktor bolnice Miroslav Zavoral u nedelju je rekao da mu Zeman nije dao odobrenje da govori o detaljima njegove bolesti, ali je otkrio da je predsedniku pozlilu zbog hroničnog oboljenja od kog pati. Tada, takođe, nije otkrio ni koliko je ozbiljno Zemanovo stanje.

Po češkom zakonu, ukoliko predsednik nije u mogućnosti, njegova ovlašćenja vezana za sastavljanje vlade prelaze na predsednika donjeg doma parlamenta.

Predsednička kancelarija ranije je saopštila da je Zeman bio bolestan, a prošlog meseca je u bolnici proveo osam dana. Tada je rečeno da njegovo stanje nije opasno po život, ali da je dehidriran i pomalo iscrpljen.

Javni češki radio i list denikn.cz citirali su sedam izvora koji su prošlog meseca rekli da je predsednik tokom prethodnog boravka u bolnici patio od poremećaja sakupljanja tečnosti u stomaku, ali je njegov portparol odbio da to komentariše. Uglavnom se samo spominje već poznata činjenica da Zeman boluje od dijabetičke neuropatije u stopalima zbog čega je nedavno u javnosti počeo da se pojavljuje u invalidskim kolicima.    

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading