RUSIJA ODBRUSILA RAMI: Planovi o velikoj Albaniji su neprihvatljivi

Autor:

Svet

11.10.2021

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija smatra da je izjava albanskog premijera Edija Rame o ujedinjenju Albanije sa Kosovom neprihvatljiva i očekuje odgovarajuću reakciju Zapada tim povodom, izjavila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Foto: Russian Foreign Ministry Press Service via AP)

Marija Zaharova

 

"Smatramo izjavu albanskog premijera Edija Rame o ujedinjenju Albanije i Kosova apsolutno neprihvatljivom. Promovisanje planova o stvaranju velike Albanije grubo protivreči odredbama Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti i podriva stabilnost u regionu", rekla je Zaharova, prenosi TAS S.


Prema rečima Zaharove, ova izjava ne uklapa se u kontekst zajedničkih napora Beograda i Tirane da stvore jedinstveno tržište, što preduzimaju u okviru regionalne inicijative "Otvoreni Balkan" zajedno sa Skopljem.

"Očekujemo odgovarajuću reakciju zapadnih mentora projekta izgradnje kosovske države na ovu drsku provokaciju", rekla je Zaharova.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading