MASAKRIRANA PORODICA BIZNISMENA: Rešenje misterije tela pronađenih u automobilu u šumi i mrtvog bicikliste pored njih

Autor:

Svet

09.10.2021

12:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biznismen, njegova supruga i tašta su ubijeni, dok je jedna kćerka ranjena a druga se izvukla čudom. Slučaj već devet godina zbunjuje policiju sada bi konačno mogao da bude rešen.

Foto: www.profimedia.rs

Policija obavlja uviđaj

 

Dok se u Srbiji svi nadaju da će policija otkriti ko je brutalno pre dve nedelje ubio porodicu Đokić iz Aleksinca - otac, majka i kćerka pronađeni su ubijeni i zapaljeni u jami pored puta. Dok traje istraga ovog monstruoznog zločina, svetski mediji podsećaju na ubistvo druge porodice u šumi koje već godinama zbunjuje policiju.

Bogati biznismen, njegova supruga i njena majka ubijeni su, a sedmogodišnja kćerka para upucana i udarana pištoljem, ali je preživela. Mlađa kćerka koja je imala samo četiri godine čudom je ostala nepovređena jer se sakrila.

Ubijeni su biznismen Sad al-Hili (50), njegova supruga Ikbal (47) i tašta Suhaila al-Alaf (74). Sedmogodišnja Zainab je ranjena a četvorogodišnja Zina spasena čudom.

Zločin se dogodio na putu u blizini jezera Ansi na istoku Francuske, a profesionalni ubica "overio" je članove porodice idući oko njihovog BMW-a. Najmlađu devojčicu nije primetio u kolima, ali je starije članove porodice ubio sa po dva metka u glavu, dok je starije dete udario pištoljem i upucao u rame.

KO JE BICIKLISTA PRONAĐEN PORED NJIH?

I to nije sve - nedaleko od krvavih tela u automobilu i oko njega, pronađen je još jedan leš. Francuski biciklista Silven Molije (45) izrešetan je sa čak sedam metaka, za koje je utvrđeno da su ispaljeni iz istog oružja kojim je ubijena porodica.

Sve do sada, punih devet godina, smatralo se da je biciklista ubijen jer se slučajno zatekao u blizini zločina i mogao je da identifikuje ubicu. Ali sada britanski mediji prenose da je moguć upravo obrnuti scenario - da je on bio prava meta, a da je porodica masakrirana da ne bi otkrila identitet profesionalnog ubice.

Pokrenuta je nova istraga i slučaj je opet otvoren, a planinski put gde su pronađena tela ograđen je policijskom trakom uz prisustvo kordona pripadnika snaga reda i zakona.

U trenutku ubistva, razvedeni varilac Silven bio je u vezi sa lokalnom bogatašicom i nekoliko nedelja ranije dobili su dete. Ugovorio je duži godišnji odmor i radovao mu se, a Kler, njegova novopečena devojka, kupila mu je skupi planinski bicikl od skoro 5.000 evra koji je vozio u trenutku kada je stradao.

TAJNA VEZA S GRUPOM PLAĆENIKA?

Policija sada istražuje moguću vezu Molijea i takozvane Atanor bande, grupe plaćenih ubica, napadača i špijuna koje je predvodio Frederik Valjo. Ukoliko se dokaže da je biciklista s njima imao veze, ceo slučaj mogao bi da dobije novu dimenziju.

Povod za obrt u istrazi bile su sličnosti u ubistvu porodice i nizu ubistava koje je počinila Valjova ekipa. Dodatno je otkriveno da je u Valjovoj kući pronađeno nekoliko metaka koji odgovaraju oružju iz kojeg je ubijena porodica, "lugeru" napravljenom pre Drugog svetskog rata.

U okviru istrage biće ponovo ispitana starija kćerka para, koja sada ima 16 godina i živi na tajnoj lokaciji u Britaniji.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading