SVI RUSKI NOVINARI SU TERORISTI: Ukrajinski predstavnik napravio skandal u UN!

Autor:

Svet

07.10.2021

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Direktor Odeljenja za međunarodnu bezbednost u ukrajinskom Ministarstvu spoljnih poslova Vladimir Lakomov, koji je učestvovao na sednici Prvog komiteta Generalne skupštine UN, umesto da odgovori na pitanje novinara RIA Novosti nazvao je sve ruske novinare teroristima i onima koji šire porapagandu.

Foto: youtube.com/28. Jun

UN

Ruski novinar prišao mu je posle jednog od sastanaka i predstavio se pre nego što je postavio pitanje.

Kada je čuo da se radi o novinaru ruske agencije Lakomov mu je vratio vizit-kartu i odbio da odgovori na pitanje.

- Ne razgovaram sa teroristima, posebno sa propagandistima-teroristima - rekao je on, a na pitanje da li sve ruske novinare svrstava u tu kategoriju on je rekao: "Da, propagandisti, teroristi."

On je čak odbio da sasluša pitanje koje je novinar prvobitno želeo da mu postavi i prokomentarisao da ruske novinare ne obučavaju da ljudima prenose istinu, prenosi Sputnjik.

Kada je novinar ponovo pokušao da postavi pitanje, ukrajinski političar je reterirao.

Povodom incidenta oglasio se i zvanični predstavnik generalnog sekretara UN Stefan Dižarik koji je rekao da UN ne smatraju RIA Novosti terorističkom organizacijom.

- U potpunosti podržavamo svaki medij koji je ovde akreditovan. Oni imaju pravo da postavljaju pitanja. Države-članice i delegati odgovaraju na ta pitanja na način koji smatraju odgovarajućim - rekao je Dižarik na brifingu.

Podsetimo, MIA "Rosija sivodnja", čiji je RIA Novosti deo, na spisku je ukrajinskih sankcija od 2018. godine. Ukrajinski provajderi su blokirali dostupe sajtovima: rossiяsegodnя.rf, sputniknews.com, ria.ru, rsport.ria.ru, 1prime.ru, realty.ria.ru i rian.com.ua.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading